500 kilogram zware vliegtuigbom ontmanteld in Kortrijk: site weer vrijgegeven nadat honderden mensen geëvacueerd werden

Aan de Engelse Wandeling in Kortrijk is donderdag tijdens graafwerken een vliegtuigbom aangetroffen. De hulpdiensten snelden ter plaatse en er werd een perimeter ingesteld van 300 meter. Ook ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en kon de bom ontmantelen. Er werden honderden mensen geëvacueerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest

Het volledig nieuwe NAVIGO Visserijmuseum opent op 7 september de deuren en dat gebeurt met een groots volksfeest op de museumsite met twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een museumvleugel, met potvis Valentijn als grote blikvanger.
The post Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijnhuis Hendrik verhuist naar de Stationsstraat: “Prachtig pand met uitstraling”

Wijnhuis Hendrik, de zaak van Hendrik Maebe die nu nog gevestigd is in de Harelbekestraat, verhuist volgend jaar naar een iconisch pand in de Stationsstraat dichtbij de Kapel ter Rustestraat. “Als alles volgens plan verloopt, willen we er openen tijdens de centrumkermis in september van volgend jaar”, schenkt Hendrik klare wijn.
The post Wijnhuis Hendrik verhuist naar de Stationsstraat:

Lees meer »

Na ‘#LikeMe’ worden Hugo Sigal en Janine Bischops herenigd in ‘Familie’: “We zijn goede vrienden, maar een koppel? Nooit”

Hugo Sigal (76) gaat een gastrol spelen in ‘Familie’. Daar heeft Janine Bischops (82) voor gezorgd. De twee kennen elkaar al meer dan 50 jaar en zijn dikke maatjes, maar in de VTM-soap staan hun personages met getrokken messen tegenover elkaar. HLN Showbits was er bij op zijn eerste draaidag. Pas in november zal Hugo naast Janine te zien zijn

Lees meer »

Groen licht voor nieuwe brandweerkazerne in Gistel: “Snel starten met nieuwbouw”

Binnen enkele jaren krijgt de brandweerpost van Gistel een nieuw onderkomen. Het Zonecollege zette met een intentieverklaring het licht hiervoor op groen. Een nieuwe kazerne is broodnodig, want het gebouw is vijftig jaar oud, te klein en kampt met mankementen.
The post Groen licht voor nieuwe brandweerkazerne in Gistel: “Snel starten met nieuwbouw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »