Zele bouwt beveiligd en betalend parkeerterrein uit voor bestelwagens: “Minder grote voertuigen in de straten en meer plaats voor bewoners”

Vanaf maandag kunnen 45 bestelwagens parkeren op de terreinen van het oude recyclagepark. Dat is intussen ook speciaal ingericht als parkeerterrein, met beveiliging. "We praten met bedrijven om daar gebruik van te maken, maar we overwegen ook dwingender maatregelen", zo luidt het. Zele wil op termijn alle geparkeerde bestelwagens weg uit de straten. 

Meer krantenkoppen in België

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes

Volkstuin Zeegroentje, dat inmiddels aan zijn vierde seizoen zit, kende op 15 augustus een bijzonder geslaagde opentuindag. Meer dan 400 bezoekers kwamen langs om de tuin te verkennen en de sfeer te proeven.
The post Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »