Verschillende vrouwen beschuldigen overleden Abbé Pierre van aanranding

De Franse priester Abbé Pierre, de in 2007 overleden stichter van de Emmausbeweging, is door verschillende vrouwen beschuldigd van aanranding. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport. De feiten zouden tussen 1970 en 2005 hebben plaatsgevonden. 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Dolce Vita uit de startblokken met nieuwe kernleden: “Ook wel nieuwe activiteiten”

Eind mei zag de toekomst van het Oostnieuwkerkse jeugdhuis Dolce Vita er niet bijzonder rooskleurig uit. De kern – zeg maar het bestuur van het jeugdhuis – was dringend op zoek naar vers bloed. Ter gelegenheid van de avondmarkt werd een affichecampagne opgezet met het doel nieuwe kernleden te werven. Die campagne leverde ondertussen resultaat op. De eerste grote activiteit

Lees meer »

Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen van Ieper, Poperinge en Veurne

Met de verkiezingen in zicht legt Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen nog eens de vinger op de economische wonden via hun regiodeals. In de Westhoek zijn dat mobiliteit, de arbeidsmarkt, ruimte om te ondernemen en de braindrain. Voor Ieper, Veurne en Poperinge hebben voorzitters Callens en De Brabandere specifieke aanbevelingen
The post Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen

Lees meer »

Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot”

Op zaterdag 21 september is er de achtste editie van Bère retrokoers. Het wordt opnieuw een knotsgekke bedoening voor zowel peuters, kleuters, jongeren als volwassenen. Het team heeft alles in het werk gesteld om er opnieuw een boeiende en prijzenrijke editie van te maken.
The post Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot” appeared first on

Lees meer »

Brouwerij De Brabandere lanceert met Petrus Infinitum nieuw bier voor 130ste verjaardag: “Ode aan het eerste speciaalbier dat hier ooit werd gebrouwen”

Brouwerij De Brabandere lanceert een nieuw bier, Petrus Infinitum, ter gelegenheid van de 130ste verjaardag van de brouwerij. Petrus Infinitum is een combinatie van een goed gehopte tripel en verfrissend foederbier.
The post Brouwerij De Brabandere lanceert met Petrus Infinitum nieuw bier voor 130ste verjaardag: “Ode aan het eerste speciaalbier dat hier ooit werd gebrouwen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verantwoord bewegen met BeweegCoach

Afgelopen weekend opende BeweegCoach zijn negende centrum op de campus van Vabi en Klein Seminarie. BeweegCoach wil mensen op een professionele manier begeleiden naar een actieve(re) levensstijl. “Ons kernwoord is laagdrempeligheid: op vlak van locatie en prijs.”
The post Verantwoord bewegen met BeweegCoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding

Maandag was het exact 80 jaar geleden dat Blankenberge bevrijd werd door de Canadese troepen en er een einde kwam aan vier jaar Duitse bezetting. Naar aanleiding hiervan plaatste vredesactivist Piet Wittevrongel een kunstwerk in de Sint-Rochuskerk.
The post Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »