Verschillende vrouwen beschuldigen overleden Abbé Pierre van aanranding

De Franse priester Abbé Pierre, de in 2007 overleden stichter van de Emmausbeweging, is door verschillende vrouwen beschuldigd van aanranding. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport. De feiten zouden tussen 1970 en 2005 hebben plaatsgevonden. 

Meer krantenkoppen in België

Een Porsche of toch liever een Ferrari? Deze exclusieve miljoenenwagens mét Belgisch tintje gaan onder de hamer tijdens Zoute Sale in Knokke

De organisatie van de Zoute Sale by Bonhams in Knokke heeft het absolute pronkstuk van de veiling bekendgemaakt. Op 6 oktober gaat een belangrijk stuk Belgische automobielgeschiedenis onder de hamer: een door D’Ieteren geleverde Porsche 550RS Spyder uit 1956. Geschatte verkoopprijs? Tussen 3,5 en 4,5 miljoen euro. En dat is lang niet de enige miljoenenwagen met een Belgisch tintje.

Lees meer »

In opspraak geraakte zoon van prinses Mette-Marit niet aanwezig op huwelijk van Märtha Louise en haar sjamaan Durek

Marius Borg Høiby (27), de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (51), zal dit weekend niet aanwezig zijn op het huwelijk van prinses Märtha Louise en haar Amerikaanse sjamaan Durek Verrett. Marius werd begin augustus gearresteerd door de politie nadat hij beschuldigd werd van het ‘psychologisch en fysiek’ aanvallen van een vrouw in de twintig.

Lees meer »

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Wtc De Vriesganzen op fietsweekend in de Vogezen

De Woumense wielertoeristen beleefden een fantastische periode in de Franse Vogezen. Er gingen in totaal 22 wielertoeristen mee op deze vierdaagse. Men beklom de Ballon d’Alsace, le grand Ballon, le Planche des Belles Filles en de Col de Croix. Allemaal namen die bij wielerliefhebbers meer dan bekend zijn. Daarnaast overwonnen ze nog enkele onbekende, maar
The post Wtc De

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen”

Na de jubileumeditie van vorig jaar gaat Veurne La Fête op hetzelfde elan verder: Belgische toppers in een mix met sterk lokaal talent op een van de mooiste markten van Vlaanderen en vooral een meer dan enthousiast publiek. Op vrijdag 6 september staat de Grote Markt van Veurne garant voor muzikaal vuurwerk.
The post Veurne La Fête is traditionele

Lees meer »

Einde verhaal voor Batshuayi en Mertens in de Champions League: Young Boys gaat met zege aan de haal in Istanboel

Het Champions League-seizoen van Michy Batshuayi en Dries Mertens zit er al op. In een Turkse heksenketel kon Galatasaray een scheve situatie niet ombuigen. In het absolute slot sleepten de Zwitsers nog een overwinning uit de brand. Het werd 2-4 over beide wedstrijden heen. Batshuayi speelde in tegenstelling tot vorige week geen rol van betekenis, invaller Mertens deed het tij

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »