“Van een nieuwe Europese strategie voor China tot de beste appeltaarten. Studeer dat maar eens in”

Heeft Hilde Vautmans Europese medewerkers ingezet voor Sint-Truiden? Het antwoord is – volgens onze inschatting – ja. Of dat onterecht is, is moeilijker te beantwoorden. De federale politie mag dat nu uitzoeken op vraag van het Europees Openbaar Ministerie. Geen makkelijke taak, misschien zelfs een onmogelijke. De scheidingslijn is niet altijd even helder en voor interpretatie vatbaar. Vautmans gaat er van uit dat ze ook in Sint-Truiden Europees Parlementslid is, we zullen zien of iemand daar nog uit wijs geraakt. Zeker niet als het gaat over dossiers die zich zowel op Europees als op lokaal vlak afspelen. Bovendien hangen medewerkers af van een verkiezingsuitslag. Als de politicus waar ze voor werken goed scoort, hebben ze straks ook kans om hun job voort te zetten. Dus werken ze harder dan hard.

 

Meer krantenkoppen in België

Bevrijding van Zedelgem en Jabbeke in de kijker

Op 7 en 8 september is het exact 80 jaar geleden dat Jabbeke en Zedelgem bevrijd werden door de Canadezen. In het kader daarvan organiseren Vloethemveld en Avansa Brugge twee lezingen en een filmvoorstelling.
The post Bevrijding van Zedelgem en Jabbeke in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,93 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,93 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, of netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon

Lees meer »

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aaron Blommaert en uiteraard papa Willy Sommers zijn al fan: Luna De Gieter voorziet BV’s van op maat gemaakte juwelen

De Gieter ruilde Willy een halve eeuw geleden in voor Sommers, maar in de aftiteling van de laatste ‘Tien om te zien’ stond zijn familienaam vol trots te blinken. Dankzij de juwelen van dochter Luna (21). Als kersverse goudsmid ontwierp ze de ringen van Aaron Blommaert en vaderlief. “Een hele eer dat ze mijn creaties op tv wilden dragen, hopelijk

Lees meer »

Jurgen en Doma ruilen om Izegem om voor… Nepal: “Zo kan mijn vrouw haar droom najagen”

Binnenkort vertrekken Jurgen Callewaert (51) en zijn echtgenote Doma Paudel definitief naar Nepal en laten ze Izegem achter zich. Veertien jaar geleden was er de eerste ontmoeting, die ondertussen is uitgegroeid in een huwelijk. Om haar droom als junglegids verder te laten uitkomen, verlaten ze Izegem. “We hebben daar al ons leven met een eigen huis en straks ook een

Lees meer »

Hans Vanaken en Brandon Mechelen moeten eens flink nadenken: ken jij de Belgen die voor de CL-opponenten van Club spelen?

Manchester City, Borussia Dortmund, Juventus, AC Milan, Sporting CP, Celtic, Aston Villa en Sturm Graz. Die acht tegenstanders treft Club Brugge in de competitiefase van de Champions League. Opvallend: bij elk van de opponenten staat een Belg op de loonlijst en Jarno Bertho polste meteen na de loting bij Hans Vanaken en Brandon Mechele of ze wisten om wie het

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »