Trump krijgt op Republikeinse conventie lof van zijn vroegere rivalen Haley en DeSantis: “Stuur Joe Biden terug naar zijn kelder”

Nikki Haley en Ron DeSantis, de twee grootste tegenstanders van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de voorverkiezingen, hebben zich dinsdag op de partijconventie in Milwaukee ook nadrukkelijk achter de oud-president geschaard. In hun toespraken hielden ze een pleidooi voor partij-eenheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitslandkenner over triomftocht van AfD: “Zoals het er nu voorstaat, ziet het er niet goed uit”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.
The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heerlyckheyt Roonen Bergh is 100% West-Vlaams

Achttien nieuwe streekproducten en zeven producenten werden recent erkend met het label 100% West-Vlaams. Deze erkenningen onderstrepen de rijke culinaire traditie van West-Vlaanderen en benadrukken het vakmanschap en de toewijding van lokale producenten. Wijndomein Heerlyckheyt Roonen Bergh van Simon Riquiere in Westouter mocht ook zo’n label in ontvangst nemen.
The post Heerlyckheyt Roonen Bergh is 100% West-Vlaams appeared first

Lees meer »

“52 leegstaande panden in vijf winkelstraten”: Vooruit Plus klaagt leegstand in Oostendse binnenstad aan

Oppositiepartij Vooruit Plus grijpt de sluiting van de bekende zaken Charcuterie Mazure en Huis Laleman aan om de leegstand in de binnenstad aan te klagen. “Momenteel staan 52 panden in slechts vijf winkelstraten leeg. Oostende kampt bovendien met een tekort aan diversiteit in het aanbod”, zeggen ondernemers Alain Delanghe en Fabrice Goffin. Volgens het Economisch Huis is de leegstand in

Lees meer »

Na zoveelste aanvaring met Amerikaans leger: verliest Trump straks hun stem?

Heibel na het bezoek van Donald Trump aan de grootste militaire begraafplaats in de VS. Hij poseerde met opgestoken duim bij het graf van een sergeant die omkwam tijdens de chaotische aftocht uit Afghanistan —terwijl hij gesneuvelde soldaten eerder “losers” noemde. Campagne voeren mag ook niet op de begraafplaats, wat tot een handgemeen met personeel leidde. Knaagt zijn zoveelste aanvaring

Lees meer »

Provinciale voetbalwereld in de rouw: HOO Oedelem-voorzitter Kamiel Van Hyfte (86) overleden

Een paar weken geleden moest Kamiel Van Hyfte naar de spoeddiensten worden gebracht wegens een herseninfarct. Heel even leek zijn gezondheid opnieuw de goede weg op te gaan maar Kamieltje – zoals iedereen hem noemde – stierf alsnog, op maandag 26 augustus. De hele provinciale voetbalwereld rouwt, de prachtmens had geen vijanden.
The post Provinciale voetbalwereld in de rouw:

Lees meer »

Inflatie zakt voor het eerst sinds januari onder de 3 procent

De inflatie in België, dat is de mate waarin de prijzen van consumptiegoederen zijn gestegen op jaarbasis, is in augustus gedaald tot 2,86 procent. Dat maakte de Belgische statistiekdienst Statbel donderdag bekend. Het is van januari geleden (1,75 procent) dat de inflatie onder de 3 procent uitkomt. De Europese Centrale Bank streeft naar een inflatiecijfer van rond de 2 procent.

Lees meer »

Honderden scholen vervangen betonnen vlakte door groene speelplaats: “Sommige leerlingen komen hier zelfs tuinieren op hun vrije namiddag”

Van Meulebeke tot Genk en van Eeklo tot Koekelberg liggen een pak minder kinderknietjes open dan vroeger, toen de speelplaats nog een grote stenen vlakte was en bomen thuishoorden in een bos. Vandaag is de groene speelplaats — met moestuin en bijenhotel — de troef van almaar meer scholen. “Ik was leerkracht van het eerste leerjaar en moest plots nadenken

Lees meer »

Stal met asbest in dak vat vuur: 500 varkens overleven brand niet

Bij een stalbrand in Maldegem, vlak bij de grens met Nederland, zijn 500 varkens gestorven. Het vuur ontstond in een loods en sloeg daarna over op de stal. Omdat er mogelijk asbest zit in de daken werd er een BE-alert uitgestuurd. Ondertussen is het vuur onder controle. Er is dus geen gevaar meer voor omwonenden. De brandweer zal nog een

Lees meer »

Renewi Tour start dit weekend voor het eerst in Menen: “Ook Lauwe en Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest”

Een koersunicum! Voor het eerst in de geschiedenis van Menen vormt het centrum het decor voor de start van een Worldtour rit. De slotfase van de Renewi Tour zal op de Grote Markt zichzelf op gang trekken, goed voor meteen een wielerspektakel. “Zowel Menen, Lauwe als Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest!”
The post Renewi Tour start

Lees meer »