Terug naar Zee brengt minder mobiele mensen met een strandbuggy naar de waterlijn in Zeebrugge

Dank zij het project ‘Terug naar Zee’ worden minder mobiele mensen voortaan met een strandbuggy tot aan de waterlijn in Zeebrugge gebracht. Het gaat om een proefproject van 22 juli tot en met 15 augustus, dat Rotary Knokke-Oostkust mee mogelijk maakt.

Recent stelden Stad Brugge, Rotary Knokke-Oostkust, Bomboclat en WECANDANCE met trots de eerste editie voor van het buurtevenement ‘Horizon’, dat op donderdag 8 augustus plaatsvindt in Zeebrugge. ‘Horizon’ belooft een namiddag voor de buurt vol zon, zee en strand, terwijl het ook twee waardevolle initiatieven ondersteunt: de andersvalidendag en het nieuwe project ‘Terug naar Zee’, waarbij mensen met een strandbuggy tot aan de waterlijn worden gebracht.

Zes personen

Het ‘Terug naar Zee’-initiatief brengt tot zes personen van de zeedijk naar de waterlijn met een gemotoriseerde strandbuggy en komt daarmee tegemoet aan een jarenlange vraag van veel strandgangers. Hoewel veel mensen genieten van het brede Zeebrugse strand is het toch meer dan een kilometer van de dijk tot aan de waterlijn. Dat is voor sommige mensen die minder mobiel zijn of de afstand tot de zee te ver vinden een drempel.

Het initiatief vindt plaats van maandag 22 juli tot en met donderdag 15 augustus (enkel op weekdagen, niet op 8 augustus) van 10.30 tot 18.30 uur.

Vlonderpad

De strandbuggy vertrekt op het einde van het vlonderpad, ter hoogte van het Badengebouw op de Zeedijk en stopt aan de redderspost aan de waterlijn.

Waarnemend burgemeester Pieter Marechal stelt: “De kust heeft een bijzondere plek in het hart van iedereen, waaronder veel ouderen of minder mobiele mensen. Zeker in Zeebrugge ligt de zee ver van de dijk wat voor sommigen een uitdaging blijkt te zijn. ‘Terug naar Zee’ helpt hen deze barrière te overwinnen en biedt hen een fijne rit naar de zee.”

Hoe inschrijven?

Een rit is gratis, maar dient wel op voorhand gereserveerd te worden via horizonzeebrugge.be. Reserveren kan vanaf donderdag 18 juli.

Dit proefproject is een gezamenlijk initiatief van Stad Brugge, Rotary Knokke-Oostkust, WECANDANCE en Bomboclat. Na de zomer volgt er een evaluatie.

Zon, Zee … Zorgeloos

Naast ‘Terug naar Zee’ loopt de hele zomervakantie het project ‘Zon, Zee… Zorgeloos’ waarbij mensen met mobiliteitsbeperkingen zorgeloos kunnen genieten van een Zeebrugs strandbezoek. Ze kunnen gebruikmaken van aangepaste infrastructuur en extra ondersteuning ter plaatse. Een team van assistenten staat klaar.

Meer info via [email protected] of www.horizonzeebrugge.be

The post Terug naar Zee brengt minder mobiele mensen met een strandbuggy naar de waterlijn in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europese Centrale Bank verlaagt rente voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. De ingreep was algemeen verwacht nu de inflatie in de eurozone aan het dalen is. Concreet wordt de depositorente waartegen banken geld kunnen parkeren bij de ECB met 25 basispunten (0,25 procentpunt) verlaagd tot 3,50 procent.

Lees meer »

KSA Schuiferskapelle pakt uit met feestweekend

De KSA van Schuiferskapelle blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. De KSA nam in 1984 de activiteiten over van de toenmalige Chiro en vestigde zich in de jeugdlokalen in de Brouwerijstraat, waar de jeugdbeweging vandaag nog steeds zit. Op 13, 14 en 15 september wordt een feestweekend
The post KSA Schuiferskapelle

Lees meer »

Hubert, Frederiek en Cyriel Logghe delen voetbalpassie: “Mijn allereerste geel? Van vader Hubert!”

Sportief coördinator Frederiek Logghe was aandachtig toeschouwer van het duel tegen Dosko Sint-Kruis, dat zijn KSV Jabbeke met 1-3 verloor. De conclusies over de moeilijke start van de eerste ploeg zal hij wel binnenskamers trekken. Maar Frederiek is niet alleen coördinator in Jabbeke, hij heeft nog veel andere pijlen op zijn boog, net als zijn vader Hubert en zijn zoon

Lees meer »

Apple mag oortjes gebruiken als gehoorapparaat in VS

Volwassenen met licht tot matig hoorverlies, zullen later dit jaar bepaalde AirPods, draadloze oortjes van de Amerikaanse techgigant Apple, kunnen gebruiken als gehoorapparaat. De Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA) heeft daarvoor ontwikkelde software van Apple goedgekeurd.

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »

Hoogbejaarde giraf Barbie (24) gestorven in Planckendael

De oudste giraf van ZOO Planckendael is niet meer. De dierenarts en de verzorgers hebben Barbie in het dierenpark in Mechelen laten inslapen. Ze was 24 jaar en dat is oud voor een giraf. Het was ook te merken aan Barbie dat haar leven voltooid was: ze kon nog moeilijk stappen, liggen of eten zonder pijnstilling.

Lees meer »

Vannacht eerste (en laatste?) debat Harris en Trump: dit moet je weten

Alle ogen zijn vannacht gericht op het allereerste (en wellicht enige) televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Meteen de eerste keer ook dat de twee oog in oog met elkaar zullen staan, want ze hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Dit debat komt op een cruciaal moment in de verkiezingsrace. Dit moet je alvast weten.

Lees meer »

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »

Walter Van de Velde betreurt moeilijke onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’: “Geldkwestie tussen producent en VTM”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »