Supportersclub Jan Vertonghen blij met extra jaar Anderlecht: “Mooi dat hij niet voor Arabische dollars kiest”

Voetballer Jan Vertonghen uit Tielrode, bij Temse, verlengt zijn contract bij Anderlecht. Dat maakte de club bekend met een paginagrote advertentie in de krant. Hans Cools van de supportersclub van Vertonghen uit Temse is blij dat hij nog een jaartje bijtekent: "Het Belgische voetbal moet tevreden zijn dat een speler met zo’n internationale ervaring nog op de Belgische voetbalvelden rondloopt." 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn gewicht blijft een dagelijks gevecht”: twee jaar geleden liet Dominique Van Malder maagverkleining uitvoeren

“Ik sta nu nog emotioneler in het leven. Vroeger verdoofde ik mezelf met eten.” Als kind gebruikte Dominique Van Malder (48) z’n humor al als schild, wanneer iemand lachte met zijn overgewicht. Sinds z’n maagverkleining, die te volgen was in zijn programma ‘Patiënt Dompi’, blijft het worstelen tegen de kilo’s, vertelt hij in ‘Primo’. “Ik heb de reeks zeker niet

Lees meer »

Feestelijke sfeer bij derde verjaardag van Kuurnse Fietsbieb

Zaterdag hing er een feestelijke sfeer in de Kuurnse Fietsbieb, waar de derde verjaardag van deze fietsbibliotheek werd gevierd. “Wat ooit begon met 35 fietsen, is ondertussen uitgegroeid tot een aanbod van maar liefst 650 fietsen,” vertelt Jos Callens van de Fietsbieb.
The post Feestelijke sfeer bij derde verjaardag van Kuurnse Fietsbieb appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muzikant-gids Pol Ranson brengt lezing over doedelzaktraditie in Parrot Pavilion

In het Begijnhofpark plaatst kunstenaar Nico Dockx in het kader van de Triënnale After Paradise vanaf 31 augustus zijn ‘Parrot Pavilion’. Onder deze originele tentconstructie mogen deze nazomer Kortrijkse verenigingen activiteiten organiseren voor iedereen. GidsenPlus Leiestreek vzw bijt op zondag 1 september de spits af met een gratis lezing over de doedelzaktraditie.
The post Muzikant-gids Pol Ranson brengt lezing

Lees meer »

Na zes jaar verlaat babyspeciaalzaak Evadorable Torhout: “We keren terug naar roots in Ardooie”

Na ruim zes jaar trekt de babyspeciaalzaak Evadorable weg uit Torhout. Eva D’Hondt (29) verhuist haar onderneming vanuit de Rijselstraat naar het gehucht De Tassche in Ardooie vlakbij Roeselare. Het is er voor haar en haar man Jelle Vercruysse (30) thuiskomen, want ze groeiden in de brede regio op.
The post Na zes jaar verlaat babyspeciaalzaak Evadorable Torhout: “We

Lees meer »

Vijftig jaar cel voor kartelleden in Mexico wegens moorden op migranten

In Mexico zijn elf kartelleden elk veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf voor de moord op 122 mensen in 2011. De slachtoffers, velen van hen migranten op weg naar de Amerikaanse grens, waren gestikt in de bussen waarin ze reisden in de noordwestelijke staat Tamaulipas. Hun lichamen werden later gevonden in massagraven in de stad San Fernando, meldt het kantoor van

Lees meer »

Belgisch bedrijf boekt “spectaculair resultaat” in behandeling lymfeklierkanker: “Je kan het een wonder noemen”

Het Mechelse bedrijf Galápagos mag een klinische studie met een revolutionaire behandeling voor een vorm van lymfeklierkanker opstarten in de Verenigde Staten. De eerste resultaten in Europa, onder meer in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), tonen dat 71% van patiënten die volgens de klassieke aanpak praktisch uitbehandeld waren en dus dicht bij de dood stonden, een dik jaar na de

Lees meer »

Eerste Digibeurs in Harelbeke op 9 september

Op maandag 9 september vindt de Digibeurs plaats, voor de eerste keer in de onthaalruimte van de bibliotheek in samenwerking met lokaal bestuur Harelbeke.
The post Eerste Digibeurs in Harelbeke op 9 september appeared first on KW.be.

Lees meer »