Schuldenberg, cyanide in theekopjes en zes lichamen: Thailand in de ban van moord in luxehotel

In een luxehotel in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn zes Vietnamezen in mysterieuze omstandigheden vermoord. Het personeel van het Grand Hyatt Erawan trof de zes lichamen gisteren in een van de suites aan. Het zou gaan om drie mannen en drie vrouwen. Volgens de Thaise politie zijn de slachtoffers wellicht vergiftigd. Zo werd de giftige stof cyanide teruggevonden in hun theekopjes. 

Meer krantenkoppen in België

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch leger vindt Hamas-handboek voor ondergrondse oorlog: “Niets werd aan het toeval overgelaten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Lijst Dedecker presenteert vernieuwde kandidatenlijst: “Ben trots op wat we bereikt hebben”

Op 30 augustus 2024 stelde Jean-Marie Dedecker in restaurant ‘Walrave’ de kandidatenlijst van Lijst Dedecker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Middelkerke voor. Met elf nieuwe gezichten, waaronder restaurantuitbater Vincent Maeyaert en bestuurskundige Filip De Meulenaere, combineert de lijst ervaring met vernieuwing. Lijst Dedecker heeft met deze samenstelling de ambitie om opnieuw het vertrouwen van de kiezer te winnen.
The

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een alom geliefd nethoofd of toch ‘een toxische leider’: wie is Lotte Vermeir, wier ontslag de VRT in twee kampen splijt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »