Richard Carapaz pakt ritwinst in de Tour, Remco Evenepoel loopt in op Pogacar en Vingegaard

 

Richard Carapaz mag zichzelf winnaar van een Tourrit noemen. De 17de etappe stond bol van ontsnappingen, maar het was de Ecuadoraan die juist timede en het afwerkte in een rechtstreeks duel met Simon Yates. In de achtergrond reed Remco Evenepoel weg van gele trui Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard en hij won daarbij enkele seconden.

 

Meer krantenkoppen in België

Renewi Tour start dit weekend voor het eerst in Menen: “Ook Lauwe en Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest”

Een koersunicum! Voor het eerst in de geschiedenis van Menen vormt het centrum het decor voor de start van een Worldtour rit. De slotfase van de Renewi Tour zal op de Grote Markt zichzelf op gang trekken, goed voor meteen een wielerspektakel. “Zowel Menen, Lauwe als Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest!”
The post Renewi Tour start

Lees meer »

Lombardsijde viert Kerstmis al in augustus tijdens laatste avondmarkt van de zomer: “Even zot zijn doet geen pijn”

Lombardsijde staat bekend om zijn eigenzinnige tradities, maar deze zomer spant toch echt de kroon. Waarom wachten tot december om Kerstmis te vieren als je ook midden in de zomer kunt genieten van kerstsfeer? Dat moeten Tamara Cicou en Robert Watty, de uitbaters van dorpscafé De Sterre, gedacht hebben. “Even zot zijn doet geen pijn”, lachen ze, en met die

Lees meer »

CD&V Pittem-Egem stelt zijn lijst voor 13 oktober voor: “Met een goede ploeg naar een toekomst met uitdagingen”

Op maandagavond 26 augustus stelde CD&V Pittem-Egem zijn kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Naast een aantal vertrouwde gezichten en personen die hun sporen reeds verdiend hebben, telt de lijst ook heel wat nieuw bloed, dat de toekomst van de partij moet helpen verzekeren.
The post CD&V Pittem-Egem stelt zijn lijst voor 13 oktober voor: “Met een goede ploeg

Lees meer »

Mormoonse Kerk opent eerste tempel in België

De Mormoonse kerk opent een eerste tempel in ons land, in hartje Brussel. Dat heeft de kerkgemeenschap zelf aangekondigd en blijkt uit documenten die Belga kon inkijken. Het observatorium voor schadelijke sektes in België houdt de organisatie nauwlettend in de gaten.

Lees meer »

Shop voor € 50 in Kortrijk en maak kans om een Tesla te winnen

Bij meer dan 100 handelaars maak je kans om een Tesla te winnen als je er voor minstens € 50 winkelt. Tijd dus om te shoppen in Kortrijk, en wanneer beter dan tijdens de septemberbraderie. Zaterdag 7 september kan je ook genieten van gratis optredens. De Green Onions vieren er hun 20-jarig jubileum.
The post Shop voor € 50

Lees meer »

Niet langer Maksim van ‘#LikeMe’, wel van dé Zomerhit van 2024: “Ik zocht langer m’n weg dan Camille en Pommelien”

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vijf weken op nummer één werd dit dé zomer van de doorbraak voor Maksim Stojanac (26). Zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams én de trofee van ‘Zomerhit’. “Ik heb wat langer mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij

Lees meer »

9 procent meer buitenlandse bezoekers in Brugge deze zomer

Net voor het einde van de zomervakantie maakt Brugge de balans op van de afgelopen twee maanden. Op basis van mobiele datatellingen zullen in juli en augustus naar verwachting 1,74 miljoen bezoekers de historische binnenstad bezocht hebben. Ten opzichte van de zomervakantie in 2023 is dat een stijging van 6 procent Het binnenlands toerisme steeg licht met 1 procent, het

Lees meer »