Profvoetballer Ilias Chair moet niet naar de cel voor slag met steen: “Werkstraf is een enorme opluchting”

Het hof van beroep in Antwerpen heeft voetballer Ilias Chair, sterspeler bij QPR en Marokkaans international, een werkstraf van 150 uur opgelegd. In 2020 brak Chair met een steen de schedel van een man na een kajaktocht, aanvankelijk kreeg hij daar twee jaar cel voor.

 

Meer krantenkoppen in België

Amandine Colloart (18) is jongste kandidate op lijst N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik

De lijst van N-VA Wervik voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober is compleet. Partijvoorzitter en lijsttrekker Sanne Vantomme mocht enkele weken geleden zijn ploeg voorstellen, maar toen ontbrak nog één vrouwelijke kandidaat. Met Amandine Colloart uit de Koestraat is de lege plaats 17 ingevuld en wordt ze wellicht de jongste kandidaat van de vijf lijsten in Wervik. Op 20

Lees meer »

Eerste schooldag in Kiev start in mineur na grote Russische luchtaanval op Oekraïense hoofdstad

Het Russische leger heeft afgelopen nacht een grote raket- en droneaanval uitgevoerd op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder ook op de hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om het merendeel van de projectielen neer te halen, maar de brokstukken hebben wel veel schade veroorzaakt. Door de bombardementen is de eerste schooldag voor Oekraïense studenten gestart

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Beverhuys opent de deuren: 700 bewoners zijn er bij

In het bijzijn van zo’n 700 Bevernaars openden het stadsbestuur en de vrijwilligers van vzw Beverhuys donderdagavond het nieuwe wijkhuis in de Roeselaarse deelgemeente Beveren. “Er zijn inmiddels al reservaties voor 2027.”
The post Beverhuys opent de deuren: 700 bewoners zijn er bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZILVER! Baanwielrenner Ewoud Vromant bezorgt ons land eerste medaille op de Paralympische Spelen in Parijs

De eerste Belgische medaille op de Paralympische Spelen in Parijs is een zilveren exemplaar. Baanwielrenner Ewoud Vromant (40) pakte die zonet op de 3 kilometer individuele achtervolging in de MC2-klasse. Onze landgenoot moest in de finale zijn meerdere erkennen in topfavoriet en wereldrecordhouder Alexandre Léauté. De Fransman bracht de velodroom van Saint-Quentin-en-Yvelines in vervoering.

Lees meer »

Niet enkel in ’s lands kleinste stad woedde een grote schoolstrijd: “Het is jaren geleden, maar ze spreken er nog van in Menen”

Nog voor de eerste schooldag lijkt de hevige schoolstrijd van Mesen gestreden. Directeur David Breyne bleef steeds geloven in een nieuwe school door de steun van zijn vrouw en haar collega’s uit Menen. “Want daar maakten ze exact hetzelfde mee.”
The post Niet enkel in ’s lands kleinste stad woedde een grote schoolstrijd: “Het is jaren geleden, maar ze

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Van Aert gaat langs bij de dokter, tien vluchters waaronder Vansevenant mogen strijden voor de ritwinst

Het peloton trekt naar het meest bergachtige deel van Galicië. De aankomstplaats ligt op 1.488 meter boven de zeespiegel in het skisation van Cabeza de Manzaneda, dat in de winter maar liefst 23 skipistes telt. Ondanks de rit slechts 137 kilometer kort is, telt het meer dan drieduizend hoogtemeters. In de laatste 15,4 kilometer moeten 723 hoogtemeters overwonnen worden. Verliest

Lees meer »

Meer dan 10.000 Bruggelingen zwommen deze zomer in de reitjes

Stad Brugge blikt tevreden terug op het zomerzwemmen in de Brugse binnenstad. Méér dan 10.000 bezoekers vonden de weg naar het zwemponton aan de Coupure, dat intussen een vaste waarde is geworden in het Brugse zomersportaanbod. Brugge wil volgende zomer het aantal vrije zwemzones uitbreiden.
The post Meer dan 10.000 Bruggelingen zwommen deze zomer in de reitjes appeared first

Lees meer »

Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de verkiezingen”

De nieuwe, onafhankelijke partij Trots Op Torhout trekt met een volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De resterende vier plaatsen zijn ingevuld door Axelle Vandenberghe (24), Els Rogiers (48), Jürgen Naeyaert (42) en Linda Sabbe (55). Laatstgenoemde is de uitbaatster van café Au Pavillon.
The post Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de

Lees meer »

Oud-wielrenner Fernand Tuytens (92) overleden, de Bruggeling die Tom Simpson nog probeerde te redden op de Mont Ventoux

Gewezen profrenner Fernand Tuytens is op 92-jarige leeftijd overleden. Nog meer dan voor zijn profcarrière en zijn fietsenzaak raakte de Bruggeling vooral bekend als de man die in 1967 Tom Simpson nog probeerde te redden op de Mont Ventoux.
The post Oud-wielrenner Fernand Tuytens (92) overleden, de Bruggeling die Tom Simpson nog probeerde te redden op de Mont Ventoux

Lees meer »

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »