Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro

Hoe diep moeten voetbalsupporters in de geldbeugel tasten om hun favoriete team ‘volwaardig’ te kunnen aanmoedigen? In de aanloop naar het nieuwe seizoen vergeleken we de prijzen bij de drie West-Vlaamse teams in de Jupiler Pro League.

Landskampioen Club Brugge trapt op vrijdag 26 juli om 20.45 uur in het Jan Breydelstadion het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League af met een wedstrijd tegen KV Mechelen. Onze twee andere eersteklassers starten twee dagen later: KVK Kortrijk neemt het zondag 28 juli om 16 uur in het Guldensporenstadion op tegen AA Gent, Cercle Brugge speelt om 19.15 uur uit bij Westerlo.

Na het EK in Duitsland zitten de voetbalsupporters vol ongeduld te wachten op de nationale competities. Ze hebben er veel tijd en centen voor over. Maar hoe duur is het komende seizoen in de Jupiler Pro League voor de modale West-Vlaamse fan?

Los van het geleverde spektakel kost voetbal kijken in Kortrijk minder dan in Brugge. KVK rekent slechts 159 euro aan voor het goedkoopste abonnement voor vijftien competitiematchen. Club en Cercle hanteren hetzelfde basistarief van 215 euro. Eventuele play-offs zijn inbegrepen bij Blauw-Zwart.

Sjaal en shirt

Een supporterssjaal daarentegen is het duurst in de Guldensporenstad: fans van KVK betalen 20 euro, bij Cercle is het 17 euro, bij Club slechts 15 euro. Voor een matchshirt van de eerste ploeg hanteert Blauw-Zwart het duurste tarief: 90 euro. Bij Cercle en KV Kortrijk moet je slechts 75 euro ophoesten voor het shirt van je idolen.

Drank

En de drank? Want de liefde van de voetbalfan gaat door de keel. Bij Blauw-Zwart moeten de supporters dieper in de portefeuille graaien om dronken te raken na een overwinning: 3,10 euro per pint. Bij Cercle kost gerstenat 2,80 euro en bij Rood-Wit amper 2,70 euro voor de sponsor van de Jupiler Pro League. Bobs en geheelonthouders die een cola verkiezen betalen enkel bij Groen-Zwart minder dan voor een pilsje, namelijk 2,60 euro. (Lees verder onder de foto)

Berekening: we gaan uit van één volwassen fan, waarbij een seizoen 15 thuiswedstrijden telt. Play-offs nemen we niet mee. Per match consumeert onze supporter één pint en één cola. Deze eenheidsprijzen vermenigvuldigen we met vijftien. Samen met het goedkoopste abonnement, een wedstrijdshirt en een sjaal komen we tot het totaalbedrag. © gf

Als we alle kosten optellen, kost een jaartje supporteren voor een Clubfan minstens 413 euro. In dat bedrag zijn de prijs van een abonnement, een shirt en een sjaal, vijftien pintjes en vijftien cola’s verrekend. Bij Cercle is het 388 euro en bij KV Kortrijk 335 euro. Maar de doorsneefan drinkt ongetwijfeld veel meer op een seizoen.

(Stefan Vankerkhoven en Camille Jonckheere)

The post Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Jasper Philipsen boekt 50e profzege in vierde rit, Alec Segaert blijft leider in Renewi Tour

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuinck) heeft zaterdag de vierde etappe in de twintigste editie van de Renewi Tour (WorldTour) gewonnen. Na 178,5 kilometer tussen Oostburg en Aalter was de 26-jarige Limburger de Fransman Christophe Laporte (Visma-Lease a Bike) en Arnaud De Lie (Lotto Dstny) in een massasprint te snel af. De diepe finale werd getekend door een grote valpartij in het peloton.<br

Lees meer »

LIVE NAPOLI-PARMA. Lukaku ziet zijn nieuwe ploeg al vroeg op achterstand komen, maakt ‘Big Rom’ straks zijn eerste minuten?

Lang zal Romelu Lukaku (31) niet moeten wachten. Twee dagen na de officiële aankondiging van zijn transfer naar Napoli maakt hij zo goed als zeker zijn debuut. Coach Antonio Conte verklapte dat Lukaku deel uitmaakt van de selectie voor de thuismatch tegen Parma in de Serie A. Zet ‘Big Rom’ het Stadio Diego Maradona meteen in vuur en vlam?

Lees meer »

“We nemen risico’s, maar het is nu of nooit”: Bram en Lennert kiezen na 80 zomershows voor onzekere toekomst

Misschien wel dé revelatie van de zomer. Twee gitaristen, twee stemmen, één basdrum uit een doosje, en ruim 700 hits uit het hoofd. Bram en Lennert spelen ruim 80 shows, toeren met Lotti en Destadsbader, en vormen zonder twijfel het opmerkelijkste duo op de affiche van het Schlagerfestival. Al dwingt dat nieuwe succes wel tot keuzes. “We hebben allebei een

Lees meer »

Goud voor Roger en Dolores

Roger Beheydt (70) en Dolores Beswick (71) zijn allebei geboren en getogen in Roeselare. Meer nog: ze waren ook buren, en het stond in de sterren geschreven dat Cupido zijn liefdespijlen op hen zou richten. Vijftig jaar geleden beloofden ze elkaar officieel voor altijd en eeuwig lief en leed te delen, een belofte die ze
The post Goud voor

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »