Notoire Club-hooligan dealt kilo’s coke vanuit Brugse hotelkamer: “Hij was geen grote drugsbaron”

Na een zware veroordeling voor hooliganisme riskeert Bruggeling Bjorn F. (41) nu ook nog een jarenlange celstraf voor cocaïnehandel vanuit een hotel. Kompane Melissa R. riskeert vier jaar cel. “Geef me nog een laatste kans”, smeekte ze.

Op 26 september 2023 viel de politie binnen in het Green Park Hotel in Brugge. De uitbater had al meermaals melding gemaakt van verdachte handelingen in de kamer van Bjorn F. (41) en zijn twee kompanen. Bovendien was de Bruggeling in een ander onderzoek genoemd als drugsdealer. De speurders troffen in de hotelkamer inderdaad verdovende middelen aan.

F. werd aangehouden, evenals zijn kompanen Kenzo V. (30) uit Torhout en Dimitri V. (32) uit Brugge. Die laatsten verklaarden dat ze in opdracht van F. drugs verkochten om hun eigen verslaving te financieren. Maar ze bleken ook drugs te verkopen voor Melissa R. (40) uit Sint-Kruis. Zij werd eind vorig jaar aangehouden.

Stadionverbod

Verder onderzoek wees uit dat de bende kilo’s cocaïne verkocht. F. riskeert drie jaar, deels voorwaardelijk en 78.000 euro verbeurdverklaring. Kenzo V. en Dimitri V. kijken aan tegen twee jaar voorwaardelijk. Melissa R. had het grootste aandeel in de handel en riskeert vier jaar effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van 103.000 euro.

Als lid van de harde kern van Club Brugge kreeg F. begin dit jaar 30 maanden cel en vijf jaar stadionverbod voor zijn aandeel in de zware rellen na de thuismatch tegen Antwerp zeven jaar geleden. Volgens zijn advocaat raakte F. op het slechte pad toen hij zijn relatie en werk kwijtspeelde. “Hij verkocht drugs om zijn eigen gebruik te financieren. Hij was geen grote drugsbaron”, aldus advocaat Kris Vincke, die aanstuurde op voorwaarden.

Aanvankelijk verbleef F. in de woning van Melissa R. en zou hij ook drugs voor haar verkocht hebben. Maar na een ruzie werd Karam B. zijn opdrachtgever. Diens woning in de wijk Blauwe Poort werd in februari geviseerd met een vuurwerkbom en sinds drie weken zit B. zelf in de cel voor cocaïnehandel.

Moeder Teresa van Sint-Kruis

Melissa R. vroeg eveneens een voorwaardelijke straf. “Ze kampt met een drugs- en gokverslaving”, pleitte advocaat Rik Demeyer. “Ze raakte aan lager wal en liet mensen in haar huis slapen. Ze voelde zich de Moeder Teresa van Sint-Kruis.” De vrouw kreeg ook zelf het woord. “Geef me nog een laatste kans”, smeekte ze.

Kenzo V. en Dimitri V. vroegen een werkstraf. De uitspraak volgt op 29 juli. (AFr)

The post Notoire Club-hooligan dealt kilo’s coke vanuit Brugse hotelkamer: “Hij was geen grote drugsbaron” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »