‘Milo’-fans kunnen de start van het nieuwe seizoen in avant-première beleven in Kinepolis

Hoe loopt het af met Milo en Liam na de sabotage van Lou? Het antwoord van die prangende vraag volgt op 31 augustus. Dan kunnen fans van de VTM-telenovelle de eerste vier afleveringen van het nieuwe seizoen ontdekken in Kinepolis Antwerpen. 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Badgast wordt onwel en wordt uit water gehaald op strand van De Panne

Op het strand van De Panne hebben strandredders deze middag een badgast uit het water gered. Even voor 16 uur werd de man uit het water gehaald en gereanimeerd op het strand. “De man is wellicht onwel geworden en zo in het water gevallen waarna de redders meteen ingrepen”, klinkt het bij de hulpdiensten.
The post Badgast wordt onwel

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen terwijl zij hun slag sloegen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Blue Origin brengt “jongste vrouw ooit” tot in de ruimte

Voor de achtste keer heeft het ruimtevaartbedrijf Blue Origin van de Amerikaanse miljardair en Amazon-oprichter Jeff Bezos mensen eventjes tot in de ruimte gevoerd. Onder hen de 21-jarige studente Karsen Kitchen, volgens het bedrijf “de jongste vrouw ooit die de Kármánlijn overschreed”, de denkbeeldige grens van de ruimte 100 kilometer boven het aardoppervlak.

Lees meer »