Man uit Texas krijgt uitstel van executie, twintig minuten voor dodelijke injectie

In de Amerikaanse staat Texas is een executie op het laatste nippertje uitgesteld, 20 minuten voordat de man zijn dodelijke injectie zou krijgen. De man werd in 1998 veroordeeld voor een roofmoord op een 85-jarige vrouw. 

Meer krantenkoppen in België

Kevin Meyfroid uit Deerlijk is nieuw lid van Perstablo, de beroepsfederatie voor perswinkels: “Ik wil onze sector vertegenwoordigen”

Kevin Meyfroid, zaakvoerder van dagbladhandel Kevin in de Harelbekestraat in het centrum van Deerlijk, is nieuw bestuurslid geworden van Perstablo, de beroepsfederatie voor perswinkels.
The post Kevin Meyfroid uit Deerlijk is nieuw lid van Perstablo, de beroepsfederatie voor perswinkels: “Ik wil onze sector vertegenwoordigen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam van vermiste Nederlandse vrouw (65) gevonden op Samos

Brigitte van Gennip, de Nederlandse vrouw die sinds donderdagochtend vermist was op het Griekse eiland Samos, is woensdagochtend overleden gevonden. Dat melden ingewijden. Verschillende zoekteams zochten sinds zaterdagochtend met onder meer drones en honden naar de 65-jarige vrouw uit Amsterdam.

Lees meer »

Carl Devos: “De Wever heeft weinig zin om zoals De Croo als schietschijf van voorzitters aan de zijlijn te dienen”

“Allicht wordt de formatie de komende maanden in een soort kunstmatige politieke slaap gehouden”, analyseert politicoloog Carl Devos. “Maar de links-rechtsdiscussie kan ook tot een hete herfst leiden.” Of hoe de lokale verkiezingen van 13 oktober tegelijk een kans en een risico inhouden. “Ook bij N-VA willen ze de kelk niet tot de bodem leegdrinken.”

Lees meer »

“Het ene moment hoor ik raketten vallen, het andere zit ik in een cocktailbar te drinken”: landgenoot Arnaud over leven in Oekraïne

“Ik was de voorbije dagen vlakbij het front, waar mijn ramen voortdurend trilden van de ontploffingen. Die knal van vanochtend heeft op mij dus weinig indruk gemaakt. Maar bij mijn vrienden in Kiev heerst wel veel paniek.” Dat de ene plek in Oekraïne de andere niet is, weet geen Belg beter dan journalist Arnaud De Decker (28). Hij vertelt vanuit

Lees meer »

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

Twee doden en drie vermisten na crash blushelikopter in Portugal

In het noorden van Portugal is een blushelikopter neergestort in de rivier de Douro tijdens een operatie tegen bosbranden. De piloot kon zichzelf in veiligheid brengen. Van de vijf soldaten van de Portugese nationale garde die aan boord waren, zijn twee lichamen inmiddels geborgen. De zoektocht naar de drie nog vermiste bemanningsleden is in volle gang.

Lees meer »

Groep 24 stelt hun muzikaal en humoristisch programma in de regio Oostende voor: Van Urbanus tot Preuteleute én Mother Mercury…

Naar goede gewoonte stelde de Brugse eventorganisator Groep 24 hun Oostends seizoen voor. Groep 24 is de firma achter Comedyshows.be en Show-time.be. In de regio Oostende komen ze voor seizoen 24-25 met zo’n 15 voorstellingen op de proppen. Het werd een zeer gevarieerd aanbod dat voor elk wat wils biedt. Wegens de sluiting van Kursaal Oostende wijken ze uit naar

Lees meer »

Waarom wil het in de liefde maar niet lukken voor Junior Planckaert? “Die jongen is vooral op zoek naar… zichzelf”

Twee jaar lang deelde hij lief en leed met Pauline De Vos (26), zijn uitverkorene na een liefdeszoektocht voor de tv-camera’s. Maar nu is het terug naar af voor Junior Planckaert (32). De twee kondigden midden augustus hun breuk aan. Waar het precies fout gelopen is? ‘Dag Allemaal’ vroeg het aan enkele insiders. Zij spreken anoniem, maar hun identiteit is

Lees meer »

Stad Oostende kent extra budget toe voor Buitengoed vzw: “Voor nieuwe infrastructuur op kinderboerderij en Tuinen van Stene”

Buitengoed vzw krijgt extra budget van de stad Oostende voor de heraanleg van de omgeving van de kinderboerderij, de bouw van extra infrastructuur in de Polderdijk, de aanleg van een voedselbos en een nieuwe toegangsweg, en de renovatie van stallingen in de Tuinen van Stene. Het gaat om een extra investering van 180.000 euro.
The post Stad Oostende kent

Lees meer »