Louis (11) aka DJ LCG draait straks op Tomorrowland: “Ik droom van de Mainstage”

Regi, Armin Van Buuren en Dimitri Vegas & Like Mike kunnen op hun lauweren rusten. De toekomst van de dancewereld is verzekerd. In de Tomorrowland Academy worden de nieuwe dj-talenten klaargestoomd voor hun moment suprême op de festivalweide. Een van hen is Louis Adins uit Beveren-Leie (Waregem). En DJ LCG heeft grootse plannen. “Ik hou van de jaren 80 en 90, retro is mijn lievelingsgenre.”

Na een eerste kennismaking vorige zomer schreef Louis Adins zich dit jaar opnieuw in voor de Tomorrowland Academy in Boom. Tijdens een korte maar krachtige opleiding krijgt een select groepje er les van professionele dj’s die wekelijks de pannen van het dak spelen in populaire discotheken als Versuz en Carré. “Vorig jaar maakte ik deel uit van de kids bootcamp, daarvoor werd ik opnieuw geselecteerd maar ik mag nu ook deelnemen aan de lessen voor 12- tot 18-jarigen”, vertelt een trotse Louis.

Zijn muzikaal verhaal begon op zesjarige leeftijd. Hij kreeg een klein dj-setje en gaf op school een voordracht over hoe je plaatjes moet draaien. Zijn klasgenootjes hingen aan zijn lippen. In zijn enthousiasme draaide hij het Russische dansliedje Skibidi. Het zou niet zijn laatste zijn. Louis’ ouders dachten dat het een fase was. Maar de jonge knaap verlangde naar meer, en naar een mooie Pioneer-draaitafel.

Artiestennaam

“Een kleine vier jaar geleden begon ik via Spotify naar muziek te luisteren en ontdekte ik housemuziek. Dat vond ik heel leuk.” Wat later werd hij online teruggekatapulteerd naar de jaren tachtig en negentig. “Dat is echt mijn ding. Retro is mijn lievelingsgenre. De hedendaagse hits spreken mij niet echt aan.”

Een dj zonder artiestennaam is als een coureur zonder fiets. Louis zocht geen exotische titels op en doopte zichzelf als DJ LCG. “Mijn naam voluit klinkt als Louis Charles Gauthier, vandaar dus LCG”, duidt hij. De 11-jarige Bevernaar heeft er net een weekje Tomorrowland Academy op zitten en kijkt uit naar de slotshow. “Je leert daar op korte tijd heel veel bij van echte ervaren professionals.”

“Ik vergeet de klok als ik draai, plots is het drie uur later”

“Zij tonen je bijvoorbeeld hoe je met effecten omgaat en helpen je bij het mixen. Want dat mixen, moet je uiteindelijk zelf leren. Veel oefenen en het gewoon worden, daar draait het om.” Louis was er de enige West-Vlaming, zowel bij de jonge groep als bij de tieners. “Ik ben heel blij dat ik ook bij de oudere groep mocht aansluiten. Het ging er veel sneller. Bovendien mag ik daardoor volgende week twee keer optreden.”

15.000 mensen

Op woensdag 24 juli staat het gekende buurtfeest van Tomorrowland namelijk op het programma. Dan nodigt de organisatie zo’n 15.000 buren uit voor een mini-festivaldag op De Schorre in Boom. De kandidaten van de Academy krijgen dan elk hun gloriemoment waarbij ze zelf plaatjes mogen draaien. “En dat mag ik dus twee keer doen. Ik kijk er hard naar uit”, glundert DJ LCG. “Ik hoop elk jaar te mogen deelnemen aan de Academy en steeds op grotere podia te spelen.”

“Mijn grote droom is de Mainstage van Tomorrowland. Ik hoef niet mega bekend te worden, maar daar wil ik echt eens spelen. Het liefst nog voor mijn twintigste verjaardag, dat zou top zijn.” Oefenen doet hij alvast genoeg, soms uren aan een stuk. “Ik vergeet de klok als ik draai, plots is het drie uur later.”

Enkele weken geleden mocht Louis plaatjes draaien in Zomerbar Verano. Ook in de loge van Zulte Waregem stond hij achter de dj-tafel. “Ik draai liever geen hits zoals ‘Vuurwerk’, maar een goede dj past zich natuurlijk aan. Toch zal ik steeds een leuke mix zoeken of er zelf een maken, dat is veel origineler. Mijn laatste remix maakte ik van Are Am Eye van Commander Tom, echt een bère cool liedje.”

The post Louis (11) aka DJ LCG draait straks op Tomorrowland: “Ik droom van de Mainstage” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse Skeelerclub blaast Rollerparade nieuw leven in

De Brugse Skeelerclub en Stad Brugge zetten in samenwerking met de Sportdienst Brugge de schouders onder een nieuwe Brugse Rollerparade. Het wordt op zondag 15 september overigens een unieke editie, in samenwerking met de Autoloze Zondag en De Dag van de Sport.
The post Brugse Skeelerclub blaast Rollerparade nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogbejaarde giraf Barbie (24) gestorven in Planckendael

De oudste giraf van ZOO Planckendael is niet meer. De dierenarts en de verzorgers hebben Barbie in het dierenpark in Mechelen laten inslapen. Ze was 24 jaar en dat is oud voor een giraf. Het was ook te merken aan Barbie dat haar leven voltooid was: ze kon nog moeilijk stappen, liggen of eten zonder pijnstilling.

Lees meer »

Staking bij Boeing voorlopig afgewend

17:59 Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing een grote staking in zijn fabrieken in de omgeving van Seattle zal kunnen afwenden. Er werd een voorlopig akkoord bereikt met een belangri…

Lees meer »

Kandidatenlijst Veurne Plus staat garant voor een volgende legislatuur met vernieuwing, ervaring en vrouwelijke inbreng

Op 13 oktober trekt de huidige Veurnse burgemeester Peter Roose de verkiezingslijst Veurne Plus. Met de slogan ‘Preus up Veurne’ zullen de elf mannelijke en twaalf vrouwelijke kandidaten de Veurnaars ervan proberen te overtuigen dat ze met hun deskundigheid en ervaring, maar ook met de frisse inbreng van nieuwe jonge gezichten, de juiste keuze zijn om de volgende legislatuur opnieuw

Lees meer »

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »

Stadsgids Pascal (31) weet eindelijk wie hem in het water duwde en vooral waarom: “Meningen over mijn manier van gidsen blijven verdeeld”

Pascal Gerritsen (31), dé veelbesproken stadsgids uit Brugge, weet twee maanden nadat hij in de Brugse reien werd geduwd eindelijk wie de gemaskerde man is en vooral waarom hij het water in moest. Na vele speculaties over de mogelijke dader, blijkt het nu toch een mede stadsgids te zijn. “Hij wil het erfgoed beschermen”, zegt Gerritsen.

Lees meer »

Planbureau voorspelt minder jobs en meer werklozen

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. Dit jaar zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen en zouden er weer meer werklozen zijn.

Lees meer »

Derde editie van Tuimelaere Classic

Wielerclub De Blauwe Tornado’s organiseerde de derde editie van de Tuimelaere Classic. Langs de Oude Heirweg in Moorslede stonden verschillende wielerwedstrijden op het programma. De organisatoren openden ook een zomerbar. De koersen kaderden binnen de wedstrijden van de Landelijke Wielrijders Unie. In totaal waren er drie verschillende wedstrijden. De voorbije jaren werd Anna Grymonprez, de
The post Derde editie

Lees meer »

“Het wordt erg onrustig”: Geraerts voelt druk toenemen na nieuwe nederlaag met Schalke, Wilmots staat pal achter z’n coach

Na een nieuwe nederlaag in Karlsruhe (2-0) zakt Schalke 04 na vijf speeldagen nog wat verder weg in de Duitse tweede klasse. Zo komen er steeds meer vraagtekens te staan achter de positie van coach Karel Geraerts (42). Zijn de dagen van de ex-coach van Union stilaan geteld? “Zijn positie staat niet ter discussie”, houdt sportdirecteur Marc Wilmots de druk

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Politie rukt massaal uit naar Brugse school nadat ex-leerling weinig geruststellende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school omdat een ex-leerling via sociale media beelden deelde van de school met weinig geruststellende boodschappen. De man – een meerderjarige – werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »