LIVE TOUR. Carapaz sluit voorin aan bij Simon Yates, grote kanonnen doen niet mee voor ritwinst

De 17de etappe van de Tour brengt het peloton van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Superdévoluy. Het lijkt nog eens een kans voor de vluchters te worden, denkt ook Remco Evenepoel. Maar de witte trui zal in de lastige finale ook zélf attent moeten zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

Bart De Wever opnieuw formateur: waarom zou hij nu wél slagen? Carl Devos antwoordt

Koning Filip heeft Bart De Wever (N-VA) opnieuw als formateur aangeduid, nadat de vijf Arizona-partijen – MR, Les Engagés, CD&V, Vooruit en N-VA – gisteren beslisten een doorstart te maken. De hete sociaal-economische hangijzers worden evenwel aan de kant gezet tot na de verkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen hierover aan politicoloog Carl Devos (UGent). “Het lijkt erop dat men

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »