Jan Vertonghen verlengt officieel met één jaar bij Anderlecht: “Ik was nog niet klaar om afscheid te nemen”

De handtekeningen zijn gezet. De contractverlenging van Jan Vertonghen (37) bij Anderlecht is nu ook officieel. De recordinternational tekent voor één extra seizoen in het Lotto Park en is daar, net als paars-wit zélf, bijzonder blij om. “Ik voel me thuis bij Anderlecht.” Vertonghen sluit eind deze week aan op Neerpede. 

Meer krantenkoppen in België

Blue Origin brengt “jongste vrouw ooit” tot in de ruimte

Voor de achtste keer heeft het ruimtevaartbedrijf Blue Origin van de Amerikaanse miljardair en Amazon-oprichter Jeff Bezos mensen eventjes tot in de ruimte gevoerd. Onder hen de 21-jarige studente Karsen Kitchen, volgens het bedrijf “de jongste vrouw ooit die de Kármánlijn overschreed”, de denkbeeldige grens van de ruimte 100 kilometer boven het aardoppervlak.

Lees meer »

Herziene aanklacht tegen Donald Trump voor rol bij bestorming Capitool na uitspraak Hooggerechtshof over immuniteit

Speciaal aanklager Jack Smith heeft een herziene aanklacht ingediend tegen Donald Trump in de strafzaak tegen de oud-president over zijn rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hooggerechtshof oordeelde in juli dat Trump immuniteit geniet voor daden die binnen de bevoegdheden van het presidentschap vallen, maar niet voor wat hij als privépersoon heeft gedaan.

Lees meer »

Zelensky heeft een plan. “Maar ik denk dat beter is dat ik het eerst aan de president van de Verenigde Staten presenteer”

Volodymyr Zelensky heeft “een overwinningsplan”, zo kondigde hij gisteren aan. Het rust op vier pijlers. Rusland aanvallen, diplomatiek en economisch onder druk zetten en de positie van Oekraïne in de mondiale veiligheidsinfrastructuur aansterken. De details zal hij in september uitleggen aan Biden, Harris én Trump. Wat betekent dit juist? Wat zijn de kansen op slagen? En waarom komt de Oekraïense

Lees meer »

Hooggerechtshof blokkeert toegang tot X in Brazilië

Een rechter van het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft de toegang tot het socialemediaplatform X “met onmiddellijke ingang” geblokkeerd op Braziliaans grondgebied, omdat het niet voldeed aan een bevel om een nieuwe wettelijke vertegenwoordiger voor het bedrijf te benoemen. Dat meldt persbureau ‘AFP’ op basis van een bron bij het hof.

Lees meer »

Hogeschool Vives en Boury Academy bundelen krachten voor opleiding: “Zo versterken we elkaar verder”

De Boury Academy van het Roeselaarse driesterrenrestaurant Boury en hogeschool Vives slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking bij de opleiding Culinary Arts. “Een perfect voorbeeld hoe de private en publieke sector elkaar kunnen versterken”, klinkt het.
The post Hogeschool Vives en Boury Academy bundelen krachten voor opleiding: “Zo versterken we elkaar verder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Amande in Roeselare bestaat tien jaar… en laat je zondag gratis proeven: “Je ontdekt waarom desembrood mijn favoriet is”

Bakkerij Amande langs de Meenseheirweg bestaat tien jaar. Die verjaardag viert zaakvoerder Mathieu Bucsàn op 1 september met een opendeurnamiddag. “Wie over de vloer komt, komt te weten waarom desembrood mijn favoriet is, maar proeft ook van ander lekkers dat binnenkort in de bakkerij wordt verkocht.”
The post Bakkerij Amande in Roeselare bestaat tien jaar… en laat je zondag

Lees meer »

Advocaat ‘Eveline’ vraagt om zaak achter gesloten deuren te behandelen, rechtbank gaat daar niet op in

Voor de rechtbank in Gent vindt vanochtend een inleidende zitting plaats in de zaak rond Gregory R. (30), beter bekend als ‘Eveline’. Hij wordt ervan beschuldigd naaktfoto’s te hebben ontfutseld van BV’s, advocaten en zelfs een magistraat. Zijn advocaat vroeg het proces achter gesloten deuren te voeren, maar ving bot. Op 9 oktober zal de zaak effectief behandeld worden.

Lees meer »