Initiatiefnemer volksraadpleging komt met eigen lijst voor Gentse gemeenteraadsverkiezingen

Gentenaars kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober stemmen voor een nieuwe lijst: Burgerlijst Grondrecht. De burgerbeweging van initiatiefnemer Raf Verbeke schuift betaalbaar wonen, grondrechten en mobiliteit naar voren als speerpunten. "Iedereen die zich kan vinden in de onze standpunten mag zich bij ons aansluiten", zegt Verbeke. 

Meer krantenkoppen in België

Poetsvrouw Aurélie F. (26) volgens parket “nog steeds in kritieke toestand” na val van 12 meter in liftschacht

De ongelukkige poetsvrouw, Aurélie F. (26), die woensdagnamiddag 12 meter naar beneden viel in een liftschacht in de innovatiecampus van Living Tomorrow, is volgens Frank Beliën, oprichter van de innovatiecampus, buiten levensgevaar. Het parket ontkent dat: “Ze vecht op dit moment nog altijd voor haar leven.” Het is ondertussen nog steeds niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren.

Lees meer »

Mama van Kevin (15) die uit het leven stapte, slaakt noodkreet: “Luister naar jongeren met zwarte gedachten”

Voor meer dan 200.000 West-Vlaamse tieners begint maandag een nieuw schooljaar in het middelbaar. De stoel van Kevin (15) op zijn school in Kortrijk blijft echter leeg. Voor altijd, want de jongen stapte tijdens de vakantie uit het leven. Zijn mama Sylvia wil haar verhaal doen, zodat haar zoon niet vergeten wordt. Ondertussen is ook een steunactie gestart voor het

Lees meer »

Zwaar vervoer ergert de bewoners van Lissewege

De blijvende problemen met zwaar vervoer in Lissewege en Zwankendamme zit de plaatselijke bewoners erg hoog. Diverse raadsleden verwoordden maandagavond hun bekommernissen tijdens de Brugse gemeenteraad.
The post Zwaar vervoer ergert de bewoners van Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaars zorgen voor een uniek optreden

Katrien Verfaillie kwam op zondag 25 augustus haar 27ste concert geven in de tuin van kunstenaar Pat Stone in Leke. Het werd een gezellig concert, tussen de kunstwerken en antiek van Pat, en met de vele aangename liedjes van Katrien. Dit jaar trekt Katrien als troubadour van Dorp tot dorp, van Krak tot Krak door
The post Kunstenaars zorgen

Lees meer »

Top tien Vlaams Belang Wervik ligt vast

Nadat Vlaams Belang Wervik eerder al de top drie en de lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober bekendmaakte, ligt ondertussen ook de top tien vast.
The post Top tien Vlaams Belang Wervik ligt vast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leen Duchi van Hof Ter Munte toont angorageiten op open hof: “Mohair is opnieuw populair”

Op zondag 15 september houdt Hof Ter Munte een open hof. Je kan er kennis maken met angorageiten, die met veel liefde en passie gekweekt worden door Leen Duchi. Ontdek er de allerfijnste mohair-producten die gemaakt zijn van de gladde, zijdeachtige lokken van deze dieren. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties. Je kan er ook terecht voor een drankje, broodje of

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk stelt top 10 en speerpunten voor: “Kortrijk weer van ons”

Dinsdag werden de topkandidaten en speerpunten van Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld in het Parkhotel, volgens de partij niet toevallig in de erg geteisterde stationsbuurt van Kortrijk. “Wij willen dat de Kortrijkzanen weer veilig over straat kunnen lopen en zich weer thuis voelen in eigen stad”, zegt kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). Vlaams Belang zal dan ook campagne voeren onder slagzin

Lees meer »

WIN. Op welke tegenstanders hoopt u voor Club? Stem hier en maak kans op een ticket voor een CL-thuismatch van blauw-zwart!

Belangrijke dag voor Club Brugge. Vanavond kent blauw-zwart z’n acht tegenstanders voor de ‘League Phase’ van de vernieuwde Champions League. Het klassieke poulesysteem wordt vervangen door een minikampioenschap, waarbij alle teams in één klassement terechtkomen. Club speelt, net als alle andere deelnemers, acht wedstrijden tegen acht verschillende opponenten (vier thuismatchen, vier uitwedstrijden).

Lees meer »

Oude motoren beleven druk weekend

Tijdens het weekend van Open Monumentendag organiseert Veteraanmotoren Houtland vzw op zaterdag De ‘Kom uit je kot rit’ en op zondag het 27ste Klakvélotreffen.
The post Oude motoren beleven druk weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pasar is terug uit de bossen van Beernem

Het bestuur van Pasar Ardooie-Koolskamp koos de bossen van Beernem uit voor de zomerse wandeling die ze elk jaar op de agenda zetten. Ze stuurden Marleen Vanhecke eropuit om voor de verkenning te zorgen. Voor velen werd het een pure verkenningstocht doorheen het bosrijke Beernem. Iedereen kwam veilig terug in Ardooie aan na een afsluitende
The post Pasar is

Lees meer »

Koersduvels gaan naar Parijs voor Marvin Odent

Marvin Odent strijdt binnenkort om een medaille op de Paralympische Spelen in Parijs. Op woensdag 4, donderdag 5 en zaterdag 7 september staat hij aan de start van verschillende spannende wedstrijden. De Koersduvels trekken naar de Franse hoofdstad om hun dorpsgenoot aan te moedigen.
The post Koersduvels gaan naar Parijs voor Marvin Odent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom dood van beste gevechtspiloot pijnpunt blootlegt bij Oekraïne: “Zes maanden vliegles met F16 is gewoon te weinig”

Met de dodelijke crash van zijn allerbeste gevechtspiloot lijkt de Oekraïense luchtmacht een zwak punt bloot te leggen. Oleksiy ‘Moonfish’ Mes (30) crashte eerder deze week met zijn nieuwe, pas door het Westen geleverde F-16. Militair expert Roger Housen (63) legt uit waarom dat mogelijk een signaal is dat de Oekraïense piloten nog niet klaar zijn voor het Amerikaanse toestel.

Lees meer »