Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen

Marvin Odent (41) uit Hollebeke is door het Belgian Paralympic Committee geselecteerd voor de Paralympische Spelen, van 28 augustus tot en met 8 september in Parijs. De Ieperling doet aan handbiken en is lid van de club Spirit Of Handcycling uit De Panne.

Odent stapte in 2021 in het competitieve handbiken en behaalde meerdere Belgische titels in de MH3-klasse. Twee jaar later bevond hij zich op internationaal niveau. In de Ronde in Vlaanderen greep hij de tweede plaats.

Ook op de UCI-wereldbekers behoorde hij tot de top van de wereld. In mei van dit jaar was er een zilveren medaille in de tijdrit in het Italiaanse Maniago, zijn eerste medaille in een UCI-wereldbekerwedstrijd. Marvin klopte onder meer de wereldkampioen. Twee dagen later werd hij vierde in de sprint voor zilver tijdens de wegrit.

In Parijs zal Marvin Odent in de klasse H3 uitkomen, fietsend in een liggende houding met het bovenlichaam achterover, met de benen vooruit. Hij neemt deel aan de tijdrit, de wegrit en de team relay. (ACR)

The post Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

De heerlijke goal van Kums en de panenka die de mist ingaat: alle highlights van speeldag 6

De winnaar van Super Sunday? Club Brugge toch, stilaan enigszins terug de kampioen van vorig seizoen na die onwaarschijnlijke Champions’ Play-Offs. 3-0-zege in de Brugse derby. Al blijft ook Anderlecht ongeslagen. Hoe ze dat flikken, weet alleen Brian Riemer. Of Kevin Rodriguez, die Union naliet te belonen en een penalty wel erg knullig miste via een panenka. Ook Gudjohnsen scoorde

Lees meer »

IN BEELD. 4.000 fans drummen voor foto met Camille en Mathias Mesmans tijdens exclusieve première van ‘Milo’

De cast van ‘Milo’ werd op handen gedragen tijdens de exclusieve première van het nieuwe seizoen in Kinepolis Antwerpen. Maar liefst 4.000 fans tekenden present om een eerste glimp op te vangen van het vervolg van de VTM-telenovelle. Goed voor tien gevulde bioscoopzalen. Vooral Camille (23) en Mathias Mesmans (22) moesten à volonté poseren voor selfies. Die laatste was danig

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Monumentendag in ‘Kerk-kathedraal’ van Harelbeke

Op Open Monumentendag zet de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke, ook wel de kerk van Dewez genoemd, de poort wijd open voor zes gegidste rondleidingen. Het is een initiatief van De Roede van Harelbeke en de Stadsgidsen van Harelbeke. De gidsen van dienst zijn historicus Fhilip Vannieuwenhuyze en Corine Buysens.
The post Open Monumentendag in ‘Kerk-kathedraal’ van Harelbeke appeared first on

Lees meer »