Hoe realistisch is Bart De Wevers plan voor nieuwe kerncentrales? “Met 15 miljard euro en 15 jaar zijn we er nog niet”

Is het mogelijk om nieuwe kerncentrales te bouwen in ons land, zoals Bart De Wever bepleit in de onderhandelingen voor een nieuwe federale regering? Makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. “Reken op 15 miljard euro en 15 jaar”, zegt een energie-expert. En dat is nog lang niet alles. 

Meer krantenkoppen in België

Omloop Mandel-Leie-Schelde geneutraliseerd na aanrijding met seingever, Crockett wint uiteindelijk

Finn Crockett (VolkerWessels) heeft zaterdag de 77e editie van de Omloop Mandel-Leie-Schelde gewonnen. De 25-jarige Ier was in deze 157 kilometer lange profkoers op de nationale kalender, met start en aankomst in Meulebeke, in een sprint met twee zijn Noorse medevluchter Daniel Arnes te snel af. Jago Willems legde beslag op de laatste podiumplaats.
The post Omloop Mandel-Leie-Schelde geneutraliseerd

Lees meer »

Heerlyckheyt Roonen Bergh is 100% West-Vlaams

Achttien nieuwe streekproducten en zeven producenten werden recent erkend met het label 100% West-Vlaams. Deze erkenningen onderstrepen de rijke culinaire traditie van West-Vlaanderen en benadrukken het vakmanschap en de toewijding van lokale producenten. Wijndomein Heerlyckheyt Roonen Bergh van Simon Riquiere in Westouter mocht ook zo’n label in ontvangst nemen.
The post Heerlyckheyt Roonen Bergh is 100% West-Vlaams appeared first

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Hoe veilig zijn liften in ons land? “Meeste aandacht bij keuring gaat naar de deur: opent die enkel als de lift er ook echt is?”

“Wat in Vilvoorde gebeurd is, is een mysterie.” Keurders van liften kijken met verbazing naar de val die een onfortuinlijke dame in een lege koker maakte. “Bij een oude lift is dat technisch mogelijk, maar nieuwe modellen zitten helemaal anders in mekaar.” Hoe dan? Een blik op de 85.000 liften in ons land, en de reden waarom 9 procent van

Lees meer »

Het Ventiel bedankt Belcanto Classic: “Vereerd dat organisatie jong dementie onder de aandacht brengt”

Piet Goddaer, ook gekend als muzikant Ozark Henry, reikte maandagavond bij de start van de Belcanto Classic namens Het Ventiel een attentie uit aan de organisatoren van de koers als dank voor hun warm hart voor mensen met jongdementie. Daarnaast namen aan de koers tien Specials deel, mensen met een verstandelijke beperking. “Onze koers past perfect binnen de filosofie van

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »