Hoe oplichters de identiteit van profielen op Instagram stelen om nepadvertenties op Facebook aan te prijzen

Op Facebook doen verschillende aanbiedingen van merken als Coolblue en Decathlon de ronde. Ze lijken te mooi om waar te zijn, maar in de commentaren bevestigen verschillende profielen dat de aanbiedingen echt zijn. Die profielen zijn zelf nep en zijn opgebouwd met foto’s van Instagramprofielen van echte mensen, die vaak van niets weten. 

Meer krantenkoppen in België

Audi zet 3.000 werknemers zonder loon op straat om vakbond onder druk te zetten. Mag dat zomaar?

De fabriek van Audi in Vorst is gesloten door een ‘lock-out’: niemand kan er in of uit. Vakbondsleden hebben de sleutels van een tweehonderdtal afgewerkte auto’s gestolen en verstopt “op een veilige plaats”. Sindsdien escaleert het conflict tot een open oorlog, met de ‘lock-out’ als hoogtepunt. Alle 3.000 werknemers zitten nu tijdelijk zonder werk, en ook zonder loon. “Audi heeft

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden”

Na een maandenlange sluiting heropent het Volkskundemuseum in Brugge op zaterdag 14 september zijn deuren. Het museum onderging noodzakelijke infrastructuurwerken, twee kamers kregen een volledig nieuwe en familievriendelijke invulling, met gezelschapsspellen.
The post Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct en -bloedingen: “De toestand is ernstig”

Schepen van Jeugd en Onderwijs Britta Roelants (CD&V Plus) werd zaterdag getroffen door een herseninfarct, die later in het ziekenhuis nog gevolgd werd door hersenbloedingen. “De toestand is ernstig. We hopen allemaal op een volledig herstel”, reageert burgemeester Joachim Coens. Van een vervanging als schepen is nog geen sprake.
The post Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct

Lees meer »

Zoon aan school afgehaald met 2,3 promille: “Een schande”

Met meer dan 2 promille alcohol in het bloed ging een 34-jarige man in Izegem ’s namiddags zijn zoon aan school ophalen. Hij kon worden geklist en moest het in Kortrijk aan de politierechter uitleggen.
The post Zoon aan school afgehaald met 2,3 promille: “Een schande” appeared first on KW.be.

Lees meer »