Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair

Nog twee weken en duizenden festivalgangers stromen weer toe in Heuvelland voor de vijftigste editie van Festival Dranouter. De organisatie is ondertussen begonnen aan de opbouw en doet een oproep aan bezoekers om samen met personages Dave & Alistair van straattheaterduo Kartje Kilo om een ‘eigen’ feestje te bouwen.

Maandag 15 juli is de opbouw van Festival Dranouter gestart. “De komende dagen gaan we van 20 naar ruim 1.000 vrijwilligers, die allemaal hun beste beentje voorzetten. Nu al een dikke merci voor jullie inspanningen, enthousiasme en mopjes bij deze jubileumeditie”, klinkt het bij de organisatie, die meteen een oproep lanceert voor meer vrijwilligers. “We zoeken nog helpende handen bij het beheer van de camping en parking, publieksbegeleiding, controle aan de ingangen, stagehands, milieubewuste nachtvlinders… Schrijf je in via https://medewerker.mydranouter.be.”

Feestjes

Vrijdag al lanceerde het festival al een andere oproep. “De jubileumeditie van Festival Dranouter verdient een hele lading feestjes! Daarom vieren Dave & Alistair (gespeeld door straattheaterduo Kartje Kilo, red.) per festivaldag enkele feestjes van het Festival Dranouter-publiek. Bijvoorbeeld: Zijn tante Betty en nonkel Johnny 25 jaar getrouwd? Of haalt je neef Giovanni binnenkort zijn rijbewijs? Of ben je in blijde verwachting van je eerste Festival Dranouter-baby? Allemaal goeie redenen voor een feestje tijdens deze jubileumeditie!”

Dranouter-tattoos

Geïnteresseerde feestneuzen kunnen een mail sturen naar [email protected]. “De oproep is nog geen week verstuurd, en onze mailbox zit al goed vol. Er komen nog elke dag meerdere reacties en verhalen bij”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels van Festival Dranouter. “Opvallend dat er zoveel koppels gevormd zijn op Festival Dranouter. Tof om te lezen in hun verhaal dat die koppels allemaal – vaak al 20 jaar aan een stuk – blijven komen naar het festival met hun vriendengroep, met intussen al een hele lading kinderen mee. Maar we kregen ook al mails van dedicated vriendengroepen die ondertussen dranouter-tattoos hebben, een groepje vriendinnen die hier een vrijgezellen komt vieren, verjaardagsfeestjes van kinderen of (schoon)ouders… Festival Dranouter blijft dus een familiefestival waar je letterlijk bouwt aan ‘new traditions’. Dave & Alistair zijn nu volop aan het schiften en puzzelen welke feestjes ze eruit zullen kiezen.”

Festival Dranouter – 50 Years Of New Traditions vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus. Op de line-up staan onder meer The Waterboys, Compact Disk Dummies, Novastar + special guest Geike, Suzanne Vega, Froukje, Brihang, GOOSE, Villagers, Spinvis… (TOGH)

The post Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DEME op weg naar recordjaar

08:31 De baggeraar en installateur van offshorewindparken DEME heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug en klopte met zwier de verwachtingen. De jaarprognose gaat omhoog.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

“Laat dit een les zijn”: Cercle gaat stevig onderuit tegen stug Wisla Krakau, maar plaatst zich wel voor de Conference League

Cercle heeft in eigen huis met 1-4 verloren van Wisla Krakau. In de heenmatch wonnen ze met 1-6 waardoor ze de kwalificatie eigenlijk niet meer konden mislopen. Krakau speelde vrank en vrij en beloonde de inzet met vier goals. Augusto kon nog de eerredder scoren. De Vereniging is wel voor het eerst in zijn 125-jarige bestaan geplaatst voor een Europese

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »