EU-Hof vindt Europese Commissie niet transparant genoeg over vaccincontracten

De Europese Commissie was niet transparant genoeg over de contracten die ze in 2020 en 2021 sloten met enkele farmabedrijven voor de aankoop van coronavaccins. Dat zegt het Gerecht van de Europese Unie, een onderdeel van het Hof van Justitie in Luxemburg, in een nieuw arrest. 

Meer krantenkoppen in België

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Promovis vzw een ambitieuze recordpoging tijdens de jaarlijkse Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Het doel: maar liefst 1.000 vissen bakken en verkopen ten behoeve van de MUG-Heli van West-Vlaanderen.
The post Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Top tien Vlaams Belang Wervik ligt vast

Nadat Vlaams Belang Wervik eerder al de top drie en de lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober bekendmaakte, ligt ondertussen ook de top tien vast.
The post Top tien Vlaams Belang Wervik ligt vast appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ons leeftijdsverschil maakt het extra boeiend”: Conrad Janssens en Cesar Casier geven eerste interview als koppel

Lang deden ze geheimzinnig over hun relatie, maar met hun deelname in ‘Klopjacht Celebs’ treden ze nu voor tv-kijkend Vlaanderen naar buiten als koppel. Internationaal topmodel Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22) – zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester en zakenman Glenn Janssens – geven een allereerste inkijk in hun relatie: de eerste vonk, de eerste ergernissen en

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Nog altijd probleem met lessenrooster in Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: “Om 2 uur ’s nachts e-mail dat lessen toch niet doorgaan”

De problemen in het Sint-Ursula-instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven duren. De leerlingen van de 2e en 3e graad zouden vandaag eindelijk de lessen hervatten na problemen met de lessenroosters, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er toch geen les wordt gegeven", getuigt een ouder. De directie belooft dat de lessen vanaf maandag weer normaal zullen verlopen.

Lees meer »

Verzekeringsmaatschappij wil gerechtsdeskundige om schade te bepalen in zaak rond Nick Bril: “Uitzonderlijke vraag”

De autoverzekeraar van Nick Bril vraagt om een gerechtsdeskundige aan te stellen in de zaak rond Nick Bril. De bedoeling is om zo snel mogelijk te bepalen hoeveel schade het slachtoffer, Joe Claridge, geleden heeft na zijn aanrijding door Bril in januari dit jaar. Claridge verloor door dat ongeval beide benen. De vraag is eerder uitzonderlijk, omdat het strafproces tegen

Lees meer »

Ouders uit Hamme veroordeeld voor gevangenhouden van eigen dochter

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft 2 ouders uit Hamme, samen met een aantal andere familieleden, veroordeeld voor het gevangenhouden van hun eigen dochter. De ouders wilden haar naar Turkije brengen omdat ze het niet eens waren met de relatie die het meisje had. De dochter kon onderweg in Hongarije ontsnappen met behulp van een McDonald’s-medewerker.

Lees meer »

Evelyn Tuytens over nakend wielerpensioen van echtgenoot Thomas De Gendt: “De koers die plots wegvalt, wat gaat dat geven?”

In de Vuelta is de cultrenner van Lotto-Dstny Thomas De Gendt (37) bezig aan zijn allerlaatste grote ronde: zijn vijfentwintigste in totaal. Na zo’n ronde keert de ontsnappingskoning naar één iemand altijd terug: zijn vrouw Evelyn Tuytens (35). “Onze kinderen verlangen naar een papa die hen éindelijk komt ophalen aan de schoolpoort”, aldus Evelyn, die aftelt naar het wielerpensioen.

Lees meer »