Drie stranden in Valencia gesloten na olievervuiling

In het Spaanse Valencia zijn woensdag drie stranden gesloten voor het publiek door een olievlek van enkele honderden meters langs de kustlijn. Over de oorsprong van het lek, dat dinsdag opgemerkt werd, is voorlopig nog niets bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Mannen stomverbaasd wanneer ze ‘vliegende kangoeroe’ opmerken in tuin

Nathan Xuebsy zal zich dit moment vermoedelijk nog lange tijd herinneren. De Australische tuinarchitect was dinsdag samen met twee collega’s aan de slag in Beveridge toen ze plots het gezelschap kregen van een kangoeroe. Hij kon filmen hoe het dier door de tuin huppelde, op een omheining sprong en die vervolgens gebruikte om een nog hogere sprong uit te voeren.

Lees meer »

Theater in ’t Café presenteert ‘TAP’ in Bockor Café

Op donderdagavond 12 september brengen ze in het Bockor Café in Ardooie een mooi stuk cultuur in productie. Met theater in ‘t Café presenteren Dries en Charlotte er TAP. De aanvang is om 19.30 uur. Je kunt tickets reserveren in het Bockor Café. Deze kosten tien euro. De cast is er in elk geval klaar
The post Theater in

Lees meer »

Bevernaar Dirk (58) eert honderdjarige H-Hartzaal: “Ik heb een jaar lang opzoekingswerk gedaan”

Komend weekend wordt met enkele festiviteiten de honderdste verjaardag van de H-Hartzaal gevierd. De zaal is eigendom van Decanale Werken, doet dienst als gemeenschapszaal en wordt beheerd door een groep vrijwilligers. Bevernaar Dirk Claerhout werkte een jaar lang aan een knappe overzichtstentoonstelling die van 1 tot en met 8 september in de parochiekerk loopt.
The post Bevernaar Dirk (58)

Lees meer »

Barra Dentra sluit zomervakantie af met dj B1980, de drummer van Goose

Barra Dentra, de zomerbar op Howest Parking 4 op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan, sluit de zomer af met een knaller. De Kortrijkse drummer van de band Goose komt plaatjes draaien op zaterdagavond 31 augustus. Barra Dentra blijft nog tot 15 september open.
The post Barra Dentra sluit zomervakantie af met dj B1980, de drummer van

Lees meer »