“Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende

Een jonge, leuke, technisch vaardige, goed aan mekaar hangende West-Vlaamse spelersgroep verzamelde dinsdagavond op Sportpark De Pluimen bij trainer Dieter Vandendriessche. Het was de eerste oefensessie van de vernieuwde club, KV Diksmuide Oostende.

De spelersgroep van KV Diksmuide Oostende telt 28 gezichten. Alleen Neo Delbol van de KVO-beloften is er nog bijgekomen na de bekendmaking van de samenwerking tussen Diksmuide en Oostende. Voor het overige was die kern al gevormd om in de nieuwe reeks, derde amateurafdeling, te voetballen.

“Het was een heel goede training”, stelde trainer Dieter Vandendriessche vast. “Er was wel meer volk dan we gewoon zijn in Diksmuide. Er was extra animo. Dit is nieuw voor iedereen. Sportief zijn we tevreden. De groep heeft goed gewerkt. We waren met 22 van de 28 kernspelers aanwezig. Enkele zijn nog met vakantie, een paar zijn geblesseerd. We hebben leuke dingen gezien. Na het kampioenenseizoen merk je de automatismen in de ploeg. De nieuwkomers zullen een meerwaarde bieden. Dat ze bijna allemaal van een hoger niveau komen, merk je ook aan de snelheid van uitvoering. Op fysisch vlak hadden ze redelijk wat huiswerk in de zomer. Dat balgevoel moet in de eerste weken terugkomen.”

Oostends DNA

“De jongens zijn heel gedreven. Zoals kleine jongens een snoep krijgen, zo willen voetballers op een mooi veld in een goed stadion voor supporters spelen. De kans om in het Albertpark van Oostende te voetballen geeft iedereen een boost”, zegt Dieter Vandendriessche die ook op het Oostends DNA in zijn kern wijst. “Elf van de 28 kernspelers hebben banden met KVO en de jeugd. Gedurende één, twee of meer jaren zijn ze op ‘De Schorre’ in Oostende groot geworden. Zelf heb ik ook elf jaar bij KVO gespeeld, zowel in de jeugd als in de eerste ploeg van tweede klasse. Het verhaal Diksmuide-Oostende klopt. Het is een mooi verhaal. Het is leuk om die samenwerking tot een goed einde te brengen.”

Het is de bedoeling dat KV zowel in Diksmuide als in Oostende zal trainen. KV Diksmuide Oostende vangt zijn oefencampagne vrijdag 26 juli om 19.30 uur aan met een wedstrijd in Diksmuide tegen reeksgenoot Mandel United. De thuiswedstrijden in competitie hebben in het Albertpark van Oostende plaats.

The post “Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Simen en Larissa zijn eerste match in ‘Blind getrouwd’: bruidegom meteen onderworpen aan ondervraging door ‘moeke’

In het nieuwe seizoen van ‘Blind getrouwd’ zijn de handen van de deelnemers klammer dan ooit. Op de vooravond van hun huwelijk wacht hen immers al een eerste test: een verpletterende indruk maken op hun toekomstige schoonvader, -moeder, -zus of in Simens geval: het ‘moeke’ van Larissa. Simen en Larissa zijn namelijk de eerste match van dit seizoen.

Lees meer »

Juridische nederlaag voor Tiktok in VS: app kan aansprakelijk gesteld worden na dood van meisje (10)

Tiktok heeft in een Amerikaanse rechtszaak een nederlaag geleden die grote gevolgen kan hebben voor claims tegen andere socialemediabedrijven in de Verenigde Staten. Een hof van beroep in de Amerikaanse stad Philadelphia oordeelde dat een vrouw de video-app aansprakelijk kan stellen voor de dood van haar dochter in 2021. Het meisje overleed op 10-jarige leeftijd toen ze meedeed aan de

Lees meer »

Vlaamse overheid duidt Schoolkracht aan voor ontwerp- en bouwpartner voor nieuwbouw Stedelijke Academies

De Vlaamse overheid heeft een akkoord met het consortium ‘Schoolkracht’ om de eerste 27 nieuwe ‘Scholen van Vlaanderen’ te bouwen, te ontwerpen en 30 jaar te onderhouden. Ook de langverwachte nieuwbouw voor de Tieltse academies aan het Maczekplein zal door dat consortium gebouwd worden.
The post Vlaamse overheid duidt Schoolkracht aan voor ontwerp- en bouwpartner voor nieuwbouw Stedelijke Academies

Lees meer »

Schepencollege stelt moratorium in rond Thermendossier, oppositie reageert lauw: “De burgers moeten geïnformeerd worden”

Er komt een tijdelijke opschorting van het dossier rond het Thermae Palace Hotel. Er zullen geen nieuwe initiatieven of beslissingen meer genomen worden tot na de verkiezingen. Het stadsbestuur steekt het dossier even in de diepvries. De reacties zijn niet mals.
The post Schepencollege stelt moratorium in rond Thermendossier, oppositie reageert lauw: “De burgers moeten geïnformeerd worden” appeared first

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »