Deelnemer Nijmeegse Vierdaagse gediskwalificeerd nadat hij vrijwilliger met de dood bedreigt

Op de eerste dag van de Nederlandse wandeltocht Nijmeegse Vierdaagse is een deelnemer gediskwalificeerd nadat hij op het parcours een vrijwilliger met de dood had bedreigd.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »

Bruggeling Louis Naeyaert (29) pakt brons op het WK triatlon

Op het Wereldkampioenschap triatlon ‘middle distance’ in het Australische Townsville heeft Louis Naeyaert vorig weekend knap de derde plaats behaald. “Onverhoopt. Dit was een serieuze verrassing.”
The post Bruggeling Louis Naeyaert (29) pakt brons op het WK triatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Eerste schooldag in Kiev start in mineur na grote Russische luchtaanval op Oekraïense hoofdstad

Het Russische leger heeft afgelopen nacht een grote raket- en droneaanval uitgevoerd op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder ook op de hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om het merendeel van de projectielen neer te halen, maar de brokstukken hebben wel veel schade veroorzaakt. Door de bombardementen is de eerste schooldag voor Oekraïense studenten gestart

Lees meer »

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »