Begrotingstekort kan oplopen tot 46 miljard euro in 2029, 2 miljard euro méér dan eerder voorspeld

Als niet wordt ingegrepen, kan het Belgisch begrotingstekort tegen 2029 oplopen tot meer dan 46 miljard euro. Dat is 2 miljard euro meer dan in het voorjaar voorspeld, zo stelt een rapport van het Monitoringcomité. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

Vlaams Belang stelt verkiezingslijst voor: “Zuienkerke mist een oppositie”

Kurt Ravyts stelde dinsdag de lijst voor waarmee hij op 13 oktober naar de kiezer trekt voor Vlaams Belang. Hij gaf meteen een aantal standpunten uit zijn verkiezingsprogramma mee. “Wil de Zuienkerkenaar geen fusie? Simpel: dan moet Zuienkerke leefbaar blijven.”
The post Vlaams Belang stelt verkiezingslijst voor: “Zuienkerke mist een oppositie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Duizenden mensen van over hele wereld komen samen in straten van Spaans dorpje… voor een massaal tomatengevecht

150.000 kilo tomaten: dat is het recept van het bijzondere festival ‘La Tomatina’ in het Spaanse dorpje Buñol. 22.000 mensen kwamen er van over de hele wereld samen om die tomaten naar elkaar te gooien. In 1945 organiseerden inwoners van de plattelandsgemeente, die voornamelijk gedomineerd wordt door de fruitteelt, voor de eerste keer het festival. Sindsdien werd het festival wereldberoemd.

Lees meer »

Jasper Philipsen boekt 50e profzege in vierde rit, Alec Segaert blijft leider in Renewi Tour

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuinck) heeft zaterdag de vierde etappe in de twintigste editie van de Renewi Tour (WorldTour) gewonnen. Na 178,5 kilometer tussen Oostburg en Aalter was de 26-jarige Limburger de Fransman Christophe Laporte (Visma-Lease a Bike) en Arnaud De Lie (Lotto Dstny) in een massasprint te snel af. De diepe finale werd getekend door een grote valpartij in het peloton.<br

Lees meer »

Brandweer moet gevel stutten in Brugge die dreigt om te vallen

In de Westmeers in Brugge dreigde vrijdagmiddag een gevel van een gebouw in te storten. De brandweer kwam ter plaatse en stutte de muur in afwachting van de verdere herstellingswerken. Tot die tijd blijft de straat ook plaatselijk afgesloten.
The post Brandweer moet gevel stutten in Brugge die dreigt om te vallen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes

Volkstuin Zeegroentje, dat inmiddels aan zijn vierde seizoen zit, kende op 15 augustus een bijzonder geslaagde opentuindag. Meer dan 400 bezoekers kwamen langs om de tuin te verkennen en de sfeer te proeven.
The post Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Barack Frituur gelast verkiezingsspecial af nadat eerder al Vlaams Belang niet werd uitgenodigd: “Bedreigingen komen zeker niet van ons”

De verkiezingsspecial van de populaire Wevelgemse podcast Barack Frituur zaterdagavond in CC Guldenberg gaat niet door. Voor een politiek rondetafelgesprek met de lijsttrekkers van de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober was het Vlaams Belang evenwel niet uitgenodigd. De organisatoren Steven Lapauw en Lennert Deleu spreken over bedreigingen en intimidatie. “Die komen zeker niet van

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »