Zes Vietnamezen dood aangetroffen in hotel in Bangkok: regering start onderzoek

Zes Vietnamezen werden dinsdag dood aangetroffen in een chique hotel in Bangkok. De doodsoorzaak is momenteel nog onduidelijk. De Thaise regering is een onderzoek opgestart.

 

Meer krantenkoppen in België

Poetin: “Als Oekraïne langeafstandswapens mag gebruiken, zijn NAVO-landen in oorlog met Rusland”

Als Oekraïne groen licht krijgt van westerse landen om langeafstandswapens te gebruiken, dan zijn de NAVO-landen in oorlog met Rusland. Die waarschuwing stuurde de Russische president Vladimir Poetin de wereld in. “Dit zou niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne betekenen”, klonk het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze

Lees meer »

Voorbije 12 maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste 12 opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding en knutselatelier in BKO De Zonnebloem: “Extra service voor kinderen”

Het nieuwe schooljaar bracht bij buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem meteen een nieuwigheid mee. De kinderen kunnen er nu ook huiswerkbegeleiding krijgen en deelnemen aan knutselworkshops. “De vraag naar deze extra ondersteuning leefde bij de ouders”, zeggen coördinator Wim Depelchin en schepen Ann Bentein (Open VLD).
The post Huiswerkbegeleiding en knutselatelier in BKO De Zonnebloem: “Extra service voor kinderen” appeared

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde raakten vier auto’s maandagmiddag beschadigd door een verkeersongeval. Dat gebeurde vermoedelijk nadat een wagen door het rode licht was gereden. Een 86-jarige vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
The post Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

PK voor verdedigingshonden

Zondag 22 september moet een absolute hoogdag worden voor De Moubeekse Honden, de club die in de Moubekestraat in Aartrijke zijn terrein heeft. Dan mag de vereniging het provinciaal kampioenschap van West- en Oost-Vlaanderen voor verdedigingshonden organiseren.
The post PK voor verdedigingshonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noor Vaneenooghe is zestigste Tineke van Heule

In een tot de nok gevulde tent op het Lagaeplein is Noor Vaneenooghe zondag gekroond tot het zestigste Tineke van Heule. Ze mag het komende jaar Heule vertegenwoordigen en wordt daarbij bijgestaan door Jana Vandersteene en Gaille Naessens, respectievelijk eerste en tweede eredame. “Een incidentloze editie, met meer dan 35.000 uitzinnige feestvierders, zeven sterke kandidates en een prachtig kersvers Tineke

Lees meer »

Auto van 85-jarige man klemgereden in Handzame na vermeend vluchtmisdrijf

In Handzame bij Kortemark reden enkele getuigen maandagavond een 85-jarige man klem op straat nadat die eerder een zware aanrijding veroorzaakte en schijnbaar wegvluchtte. Nadien bleek dat de bejaarde man wellicht onwel was geworden en zich wellicht amper bewust was van wat er gebeurde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
The post Auto van 85-jarige man klemgereden in Handzame

Lees meer »

Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar een oude en waardevolle reus”

De kermisfestiviteiten in Reninge zitten erop. Traditiegetrouw trok reus Judokus, bijgenaamd ‘Koning der Broeken’, op kermiszondag door de straten van het dorp. Het feestcomité van Reninge kreeg die dag bovendien heuglijk nieuws: Reus Judokus wordt namelijk opgenomen in de archieven van Univers des Géants in Ath.
The post Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar

Lees meer »