“Ze was een voorbeeld voor velen”: Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in rouw na overlijden erevoorzitter Magda Lievens (82)

Het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist is in rouw na het overlijden van Magda Lievens (82). De vrouw was jaar en dag voorzitter van het toneelgezelschap en laat een diepe leegte achter bij alle leden. “Zij was een echte toneelmama. Een groot voorbeeld voor velen”, klinkt het bij het toneelgezelschap.

Magda Lievens (82) kan je gerust een boegbeeld noemen van het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist. Ze was 65 jaar lang lid en jaar en dag voorzitter. Pas vorige maand nam ze afscheid van die titel en kreeg ze een staande ovatie. Magda Lievens mocht ook de prijs Monument van de Eeuw in ontvangst nemen en werd benoemd tot erevoorzitster.

‘Toneelmama’

Afgelopen zaterdag overleed Magda Lievens op 82-jarige leeftijd. Ze sukkelde al wat langer met haar gezondheid, maar toch kwam het overlijden onverwachts. Bij het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist zijn ze in diepe rouw en zullen ze Magda blijven herinneren als een echte ‘toneelmama’, een voorbeeld voor velen. “Zij was het kloppend hart van onze toneelvereniging”, zegt de nieuwe voorzitter Yves Merlevede. “We zijn blij dat we Magda vorige maand nog als erevoorzitster hebben gevierd en dat we haar dat feest nog hebben kunnen geven. We verliezen een grote dame met een immer stralende glimlach. Zo zullen we haar ook blijven herinneren.” (MM)

The post “Ze was een voorbeeld voor velen”: Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in rouw na overlijden erevoorzitter Magda Lievens (82) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

China laat na 18 jaar Amerikaanse predikant vrij

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

Jaar effectieve celstraf voor onverbeterlijke stalker die op dag van vrijlating al opnieuw bedreigende berichten naar ex stuurt

Hij had zijn lesje wel geleerd na twee maanden cel en zou “zelfs geen e-mail meer sturen”, maar al op de dag van zijn tweede veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin, stuurde een 44-jarige man uit Zwevegem al opnieuw bedreigende berichten naar haar nieuwe partner. “Are you scared now? Ik ga jullie met de grond gelijk maken.” Voor de derde

Lees meer »

Rotaryvoorzitter Geert Soetaert wil het grote publiek bereiken: “Hopen dat Duck Race echt volksfeest wordt”

Voorzitter Geert Soetaert wil met Rotary een breder publiek in de acties betrekken en koos daarom om dit jaar een Duck Race te organiseren. Maar dat behelst heel wat meer dan zomaar enkele duizenden eendjes in het water te gooien. Op 12 oktober, daags voor de gemeenteraadsverkiezingen, is het zover. “De Centrumbrug kan als tribune dienen voor de finish van

Lees meer »

Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk

In de Engelse Kerk in de Langestraat in Oostende start zaterdag het project ‘LIJF-elijk ANDERS’ met foto’s van de Gentse Hilde Braet. Het is een fototentoonstelling rond seksualiteitsbeleving van vrouwen met een beperking.
The post Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »