Wie is de baas van de Secret Service die in oog van storm terechtkomt na aanslag op Trump?

Na de aanslag op Donald Trump ligt ook de United States Secret Service (USSS) onder vuur en moeten er volgens sommigen koppen rollen, om te beginnen die van directeur Kimberly Cheatle. Die zou te veel bezig zijn om het vrouwenquotum binnen de veiligheidsdiensten op te schroeven en te weinig met de veiligheid van het land en zijn leiders. Politiek spel of is er toch wat van aan? 

Meer krantenkoppen in België

Midseason barbecue KWTC Blijf Jong Ichtegem lokt 73 leden

Op zondag 18 augustus verzamelden 73 leden van de Koninklijke Wielertoeristenclub Blijf Jong Ichtegem onder een stralende zomerzon in LDC De Ster voor de jaarlijkse midseason barbecue.
The post Midseason barbecue KWTC Blijf Jong Ichtegem lokt 73 leden appeared first on KW.be.

Lees meer »

12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp

De Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster krijgen dit jaar een nostalgisch randje: het dorp wordt drie dagen lang ondergedompeld in een onvervalste fifties-sfeer. “Het waren dé gloriedagen van Nieuwmunster.”
The post 12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf lichamen van gezonken zeiljacht geborgen, zoektocht naar laatste vermiste gaat verder

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben de lichamen van vijf vermisten gevonden in het luxueuze zeiljacht Bayesian dat maandagochtend gezonken is voor de kust van Sicilië. Hun lichamen zijn intussen geborgen. De zoektocht naar de laatste vermiste gaat intussen verder. Hun identiteit kon nog niet officieel bevestigd worden. Op de boot zaten onder meer de Britse miljardair Mike Lynch (59)

Lees meer »

Meer dan 100 kunstenaars op Artist Meeting

Het kunstevenement dit jaar in het Brugse Ommeland is uiteraard de Triënnale Brugge waarbij twaalf (inter)nationale kunstenaars en architecten via tijdelijke kunst- en architectuuringrepen reflecteren over nieuwe vormen van (her)gebruik. Maar ook in Knokke-Heist loopt deze zomer een mooi kunstproject: Artist Meeting. Van 23 tot en met 25 augustus kun je in het Grand Casino
The post Meer dan

Lees meer »

Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge

De zorggroep Curando wil haar verouderd woon-zorgcentrum in de Stijn Streuvelstraat in Brugge afbreken en vervangen door een grotere nieuwbouw. Die plannen zorgen voor onrust: zal het uitzicht op het historisch domein Adornes verstorod worden? Zal die bouw de stabiliteit van de Jeruzalemkapel aantasten?
The post Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge appeared first on

Lees meer »

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

“Zelfs zwemmen kan hij”: Remco Evenepoel en Oumi geven inkijk in deugddoende vakantie op Grieks eiland

“Vierdaags uitje met mijn geliefde, batterijen heropladen na de Olympische Spelen”, schrijft Remco Evenepoel bij een video die een inkijk geeft in de recente en korte vakantie die de dubbele olympische kampioen beleefde op een Grieks eiland. “Nu terug aan het trainen”, staat er ook bij. Grappige reactie op de Instagrampost: “Oh nee jongens, hij kan zelfs zwemmen.”

Lees meer »

FEMMES FATALES – Ze verdoofde haar Géry en liet zijn huis afbranden: hoe Ingrid twee helpers vond om ‘kip met de gouden eieren’ te slachten

Het leven lachte hem in het voorjaar van 1996 toe, de net 41 jaar geworden gemeentearbeider en vrijwillig brandweerman Géry Muyle. Hij zou op 3 mei trouwen met zijn eerste grote liefde Ingrid. Bovendien hadden Géry en zijn familie even voordien de Lotto gewonnen. Net die centen, en de allesverslindende geldhonger van zijn aanstaande, deden Géry de das om. Ingrid

Lees meer »

Australiër moet boete van bijna 50.000 euro betalen omdat hij 71 kangoeroes doodde

In Australië moet een man, na de dood van 71 kangoeroes op zijn terrein, 80.000 Australische dollar betalen, omgerekend zo’n 48.000 euro. Een rechtbank in Shepparton, een stad ten noorden van grootstad Melbourne, bevond de 65-jarige schuldig aan de pijn, het leed en de dood van oostelijke grijze reuzenkangoeroes, berichten plaatselijke media. Bij de dode kangoeroes waren ook twee jonge

Lees meer »

Zelfs diskwalificatie is een optie: waarom atleten hun olympische ringen straks beter verbergen op de Paralympische Spelen

Na de Olympische Spelen beginnen op 28 augustus ook de Paralympische Spelen. Net als de olympische atleten laten veel paralympische atleten de iconische olympische ringen op hun arm tatoeëren. De organisatie van de Paralympische Spelen ziet de ringen echter als reclame en daarom hebben ze besloten dat atleten met een tatoeage van de olympische ringen mogelijk gediskwalificeerd kunnen worden.

Lees meer »