Wetenschappers ontdekken nóg een opvallend gevolg van klimaatverandering: de dagen zullen langer worden

Dat de klimaatverandering een enorme impact heeft, is al lang bekend. Een nieuwe studie wijst nu op nog een opmerkelijk gevolg: onze dagen worden langer. “Dit kan en zal voor problemen zorgen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE: niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die woensdag werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Minstens één dode, twee extra exits en belandt Marianne in de cel? 30ste seizoen van ‘Thuis’ start dramatisch

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »