Voor het eerst grot gevonden op de maan: “Mogelijke uitvalsbasis voor toekomstige astronauten”

Wetenschappers hebben voor het eerst een grot ontdekt op de maan, niet ver van waar Neil Armstrong en Buzz Aldrin in 1969 voor het eerst voet op de maan hebben gezet. Ze vermoeden dat er nog honderden andere grotten zijn die als uitvalsbasis voor astronauten zouden kunnen gebruikt worden. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Van Eetvelt start niet meer door ademhalingsproblemen: “Hij had het gevoel dat hij zijn longen niet meer kon vullen”

Het peloton trekt naar het meest bergachtige deel van Galicië. De aankomstplaats ligt op 1.488 meter boven de zeespiegel in het skisation van Cabeza de Manzaneda, dat in de winter maar liefst 23 skipistes telt. Ondanks de rit slechts 137 kilometer kort is, telt het meer dan drieduizend hoogtemeters. In de laatste 15,4 kilometer moeten 723 hoogtemeters overwonnen worden. Verliest

Lees meer »

Cerkelladies doet het vanaf nu in interprovinciale

In de interprovinciale vrouwencompetitie reeks A is Cerkelladies Brugge een nieuwkomer. Groen-zwart begint vrijdag 30 augustus om 20.30 uur aan de competitie op bezoek bij Eendracht Mazenzele Opwijk. Evelyne Wardenier is een van de speelsters met meerdere dienstjaren op de teller.
The post Cerkelladies doet het vanaf nu in interprovinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man slaat incheckbalie in luchthaven kort en klein nadat zijn vliegticket vals bleek

Op de luchthaven van de Chileense stad Santiago heeft een man woensdag een ravage aangericht. De reiziger wilde een vlucht nemen richting Miami, tot plots bleek dat de man naar verluidt was opgelicht met een vals vliegticket. Na een discussie met het personeel van luchtvaartmaatschappij American Airlines ontspoorde de situatie: hij haalde plots een hamer uit zijn rugzak en sloeg

Lees meer »

Nadia Claus is Vlaams jeugdkampioen atletiek

Nadia Claus uit de Hellestraat heeft de Vlaamse kampioenstitel op zijn naam geschreven ter gelegenheid van de atletiekkampioenschappen voor de jeugd. Nadia haalde het in een spannende wedstrijd over 800 meter. Daarmee staat er opnieuw een Claus op de erelijst van kampioenen in de atletiek. De hele familie zet al vele jaren puike prestaties neer.
The post Nadia Claus

Lees meer »

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Voormalig burgemeester Patrick Janssens keert terug met een missie: “Ik ben niet uit op revanche, wel op een trendbreuk”

“Het is niet dat ik de afgelopen twaalf jaar alleen maar heb liggen wenen op de schouders van Gene Bervoets.” Voormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens (Vooruit) is terug, en hij heeft een missie. “Ik heb twee ergernissen over dit stadsbestuur: de autoritaire vorm van besturen en de manier waarop men aan stadsontwikkeling doet. Ik wil meewerken aan een trendbreuk.”

Lees meer »

Onze man praatte bewust nooit met Oasis: “Ze waren de beste band ter wereld. Maar enkel wanneer ze dat wilden zijn”

“Geen koffie en croissantjes. Het beste ontbijt ter wereld werd geserveerd door ‘De Beste Band ter Wereld’. De ochtend geurde naar opwinding en rock ‘n roll.” Oasis is terug en dat stemt onze muziekjournalist Stijn Van Hove lyrisch. Hij werd 30 jaar geleden al verliefd op Liam en Noel Gallagher, en volgde hun hoogte- en dieptepunten op de voet. “In

Lees meer »

Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld

Het monument van de Markebeke, dat verwijst naar een historisch incident in Marke tijdens de Boerenkrijg, is na een zorgvuldig restauratieproces in ere hersteld en herplaatst. Het monument werd in januari 2023 aangereden door een onbekende.
The post Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Leclerc op weg om Ferrari straffe zege te bezorgen, Verstappen lijkt schade te gaan beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Duitsland waarschuwt heel Europa voor pakketten in luchtvracht die in brand vliegen: “Russische sabotage wordt niet uitgesloten”

Duitse veiligheidsdiensten waarschuwen voor “onconventionele brandbommen” die door onbekenden via internationale koerierbedrijven worden verstuurd. Ze zijn “op de hoogte van verschillende pakketzendingen die door particulieren werden verstuurd vanop locaties in Europa en in brand vlogen op weg naar hun ontvangers in verschillende Europese landen”, zo luidt een veiligheidsbericht dat in handen kwam van het Duitse persagentschap ‘DPA’ in Berlijn.

Lees meer »

Speelbos, fruitbomen en bloemenweide: steeds meer scholen vervangen betonnen vlakte door groene speelplaats

Van Meulebeke tot Genk en van Eeklo tot Koekelberg liggen een pak minder kinderknietjes open dan vroeger, toen de speelplaats nog een grote stenen vlakte was en bomen thuishoorden in een bos. Vandaag is de groene speelplaats — met moestuin en bijenhotel — de troef van almaar meer scholen. “Ik was leerkracht van het eerste leerjaar en moest plots nadenken

Lees meer »