Van Peteghem versus de banken, ronde 2: minister hengelt met nieuwe staatsbon weer naar spaargeld

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) bevestigt dat er op 5 september een nieuwe staatsbon komt. Alleen laat hij nog veel details open. Bewust?

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »