Tweede natste lente ooit, maar toch kampt Vlaanderen met waterschaarste: hoe kan dat?

Ondanks de zeer natte lente kampt Vlaanderen kampt nog altijd met een grote waterschaarste. Dat zegt Vlario-directeur Wendy Francken. Maar hoe kan dat dan? En hoe kunnen we ons daartegen wapenen?

 

Meer krantenkoppen in België

Muggenlarven op overschot? Scienscano komt ze bij je thuis halen om te testen of ze binnenkort ook in België tropische ziektes kunnen verspreiden

Op één plaats zijn muggen wel van harte welkom deze zomer: gezondheidsinstituut Sciensano. Om komende winter genoeg muggen over te houden tijdens proeven om na te gaan of de insecten in tijden van klimaatopwarming ook in België tropische virussen zullen overdragen, komen wetenschappers zelfs muggenlarven ophalen bij mensen in de tuin.

Lees meer »

Niet altijd zo stoïcijns: wachter bij Buckingham Palace glijdt uit en valt terwijl toeristen hem filmen

De Royal Guards die de wacht bij Buckingham Palace optrekken, hebben de reputatie van enorm stoïcijns te zijn. De elitesoldaten staan bijna zonder te bewegen voor het koninklijk paleis en kwijten zich met een strak gezicht aan hun taak. Maar het zijn ook gewoon mensen, uiteraard. Zoals de wachter in bovenstaande video, die afgelopen zondag gefilmd werd door enkele toeristen.

Lees meer »

Extreemrechtse influencers keren zich tegen campagne Trump: “Ik weet gewoon niet meer wie de MAGA-bus bestuurt”

De campagne van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump ligt onder vuur vanuit onverwachte hoek. Enkele invloedrijke extreemrechtse influencers vinden dat het team van de oud-president hem te veel naar het centrum doet opschuiven om onbesliste kiezers te winnen. Ze dreigen zelfs met een “digitale oorlog” als hij zijn lijn niet opnieuw verhardt.

Lees meer »

Man doodgeschoten in café vlak bij gemeentehuis Koekelberg

In Koekelberg is gisteravond een man doodgeschoten. Rond 22 uur waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze geweerschoten hadden gehoord in de omgeving van Café Chez Ova, vlak bij het gemeentehuis van Koekelberg. De politie van de zone West bevestigt dat een man om het leven is gekomen, maar de precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk.

Lees meer »

Janos Braem (Groen) slaakt alarmkreet: “Steeds meer daklozen in Brugge”

Gemeenteraadslid Janos Braem (Groen) slaat alarm over de groeiende dakloosheid in Brugge en de ontoereikende capaciteit van de nachtopvang. Ondanks inspanningen om niemand op straat te laten slapen, blijkt de vraag naar opvangbedden de huidige capaciteit te overstijgen. De politicus roept de stad op om dringend te investeren in de uitbreiding van de nachtopvang en alternatieve locaties te zoeken om

Lees meer »

An-Sofie Goderis (35) vervolledigt lijst Gemeentebelangen/CD&V Alveringem

De lijst van huidige bestuursploeg Gemeentebelangen/CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober is volledig. CD&V zocht nog één kandidaat en vond die in de persoon van onderneemster An-Sofie Goderis (35) uit Alveringem.
The post An-Sofie Goderis (35) vervolledigt lijst Gemeentebelangen/CD&V Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »