Testaankoop en Unia dreigen met rechtszaak tegen NMBS wegens goedkopere tickets via app

Consumentenorganisatie Testaankoop en gelijkekansencentrum Unia dreigen dinsdag met een rechtszaak tegen spoorwegmaatschappij NMBS. Ze klagen aan dat sommige vervoerbewijzen goedkoper aangeschaft kunnen worden via de app dan aan het loket en de verkoopautomaten. Andere vervoerbewijzen zijn dan weer enkel via de app verkrijgbaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Lisa (26) staat haar mannetje tijdens Kortemark Koerse: “Op dit niveau wielerwedstrijden organiseren is niet eenvoudig”

Wielrennen, een mannenkwestie? Niet bij de Koninklijke Wielerclub Hand in Hand, want in het bestuur aldaar treffen we zowaar een dame aan, weliswaar tussen acht heren. Lisa Olivier (26) helpt elk jaar Kortemark Koerse in goede banen te leiden en zorgt voor een pak creatieve schwung.
The post Lisa (26) staat haar mannetje tijdens Kortemark Koerse: “Op dit niveau

Lees meer »

Woon je in Duinbergen of Heist? Kook dan voorlopig het kraantjeswater even voor je het consumeert

Het leidingwater in het net van Duinbergen-Heist bevat een te lage concentratie aan bacteriën, dat laat AGSO Knokke-Heist weten. Het autonoom gemeentebedrijf zal nu maatregelen treffen om de kwaliteit opnieuw te verbeteren en geeft de getroffen bewoners in afwachting tips mee over wat ze nu best doen.
The post Woon je in Duinbergen of Heist? Kook dan voorlopig het

Lees meer »

Brugse gemeenteraad keurt Open Ruimte Plan goed

De Brugse gemeenteraad heeft het Open Ruimte Plan van het stadsbestuur maandagavond goedgekeurd. Volgens Andries Neirynck (Groen) gaat dit plan niet ver genoeg. Voor Geert Van Tieghem (N-VA) kost deze studie zeer veel – teveel? – geld.
The post Brugse gemeenteraad keurt Open Ruimte Plan goed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle digitale diensten van de stad bij de hand met de Kortrijk-app

Stad Kortrijk lanceert de nieuwe Kortrijk-app. Zo kan je eenvoudig vanop jouw smartphone een afspraak maken op het stadhuis, een melding maken bij 1777, akten en attesten opvragen, Uit in Kortrijk raadplegen, alle sportclubs opzoeken en zelfs jobs in jouw buurt. “Het is een heel intuïtief systeem die je zowel met persoonsgegevens als anoniem kan gebruiken”, zegt coördinator Geert Vanderpijpen.<br

Lees meer »

Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen

Nog geen plannen zondag? Liefhebber van historische auto’s? Een voorkeur voor het geluid van ronkende motoren? Dan is zondag de overdekte markt van Komen-Waasten je tijdelijke mekka. Voor de negentiende keer al organiseert de Rotary Club er hun jaarlijkse oldtimerrun.
The post Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die naast kerk Boortmeerbeek woont, wil dat klokken stoppen met luiden: “Zo luid en zo vaak: het lijkt wel of ik in het Vaticaan woon”

In Boortmeerbeek heeft een inwoner een klacht ingediend tegen het luiden van de kerkklokken. “Ik werk vaak ’s nachts en kan overdag onmogelijk slapen door het geluid van de klokken”, zegt hij. De schepen van Erfgoed, noch de lokale verantwoordelijken van de kerk zijn van plan om in te gaan op de vraag van de man: “Het gaat om cultureel

Lees meer »