Testaankoop en Unia dreigen met rechtszaak tegen “discriminerende ticketprijzen” NMBS

De consumentenorganisatie Testaankoop en het gelijkekansencentrum Unia stellen de NMBS een ultimatum: ze klagen aan dat sommige vervoerbewijzen goedkoper aangeschaft kunnen worden via de app dan aan het loket en de verkoopautomaten.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »

15 cursisten Eerste Hulp Verlener Rode Kruis en drie simulanten krijgen brevet

De afgelopen maanden organiseerde het Rode Kruis een basiscursus EHBO, die op de nodige belangstelling kon rekenen. Op de brevetuitreiking benadrukte afdelingsvoorzitter van Rode Kruis Hinterland Dieter Debacker het belang van deze vrijwilligers, die zich niet alleen engageren tot het volgen van de cursus maar ook steeds aanwezig zijn op evenementen allerhande en altijd paraat
The post 15 cursisten

Lees meer »

ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur

Op 2 september zijn ruim 460 studenten gestart aan de graduaatsopleiding tot verpleegkundige bij ZoWe. Ook voor de nieuwe directeur Eva Teetaert (47) was het haar eerste schooldag. Ze volgt Ingrid Lingier (65) op die veertien jaar aan het hoofd van de school in de Barrièrestraat stond.
The post ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem

Bij archeologische opgravingen aan de Isenbaertstraat in Snellegem zijn sporen van bewoning en landbouw gevonden uit de Karolingische periode. De site biedt een uniek inzicht in een landelijke boerderij in het Vlaanderen van de vroege middeleeuwen, ruwweg zo’n 1.200 jaar geleden.
The post Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

ESA: “Methaanuitstoot stijgt zorgwekkend, ondanks beloften”

Vrijwillige afspraken tussen landen om hun methaanuitstoot drastisch te verlagen, leveren nog niet de gewenste resultaten op. Integendeel: de wereldwijde uitstoot van het krachtige broeikasgas blijft wereldwijd stijgen, waarschuwt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in een dinsdag verschenen rapport. De onderzoekers zien nog geen tekenen dat dit binnenkort gaat veranderen: “De trends gaan precies de tegenovergestelde kant op van wat nodig

Lees meer »

Op bezoek in Koningshooikt, een dorp in twee kampen na dramatisch ongeval: “Ik moet me inhouden als ik hem op straat zie”

In Koningshooikt is er een voor en een na. Vóór dat dodelijke ongeval in september 2022 op de terugweg van een trouwfeest, toen slachtoffers Joyce en Wim en hun dronken chauffeur L.W. deel uitmaakten van één grote vriendenbende. En erna, waarbij de nabestaanden en de dader elkaar dagelijks kruisen in het kleine dorp. “Eerlijk? Ik moet me telkens inhouden wanneer

Lees meer »