Ringo Depaepe traint voortaan keepers bij SV Rumbeke: “Horen bij de titelfavorieten in eerste provinciale”

Ringo Depaepe was als keeperstrainer meerdere jaren verbonden aan RC Lauwe. Toen de statieploeg zijn eerste ploeg opdoekte, kwam de uitgeweken Menenaar zonder werk te staan. Tot Fanny Schamp hem vroeg om bij SV Rumbeke aan de slag te gaan.

Ringo Depaepe was ooit een jonge beloftevolle doelman bij SC Menen. Omdat hij destijds bij Sporting op klasbak Jurgen Dekimpe en later op Dylan Olievier botste, moest hij zich telkens met een bankzittersrol tevreden stellen. Na passages bij Toekomst Menen, Passendale en Marke werd hij bij de groen-zwarten voor het eerst keeperstrainer. Later ging hij aan het werk bij RC Lauwe.

Voldoende interesse

“Tot Racing zijn eerste ploeg opdoekte”, zegt de 52-jarige Ringo Depaepe, die Menen als woonplaats voor Kuurne ruilde. “Ik was graag bij Racing, ben er zes seizoenen gebleven. Ik heb er meerdere trainers weten komen en gaan. De beste resultaten boekten we onder Fanny Schamp. Ik werkte destijds ook met hem samen bij Avelgem en we hadden steeds een goede band. Het is schitterend dat hij mij niet vergeten is en ik me dit seizoen opnieuw kan nuttig maken als keeperstrainer. Rumbeke is een mooie club die in eerste provinciale bij de titelfavorieten hoort. Net voor ik toehapte bij Rumbeke had FC Moen me gebeld en ook enkele andere provincialers toonden interesse, maar Rumbeke en Fanny Schamp kregen de voorkeur.”

“Nadat ik destijds als doelman gestopt was bij Sporting Menen werd ik er later keeperstrainer”, vervolgt Ringo Depaepe. “Een mooie tijd. Toen met T1 Pascal Verriest en T2 Filip Lesage in bevordering en derde klasse. Bij Sporting was de sfeer altijd uitstekend. Later heb ik ook nog bij FC Helkijn de doelmannen onder handen genomen. Kurt Martin was er toen T1, terwijl Henk Coucke, ex-SC Menen, er als voorzitter de lijnen uitzette. Ook met Eddy Verbeeck heb ik er nog samengewerkt. Helkijn en Coucke hadden toen grootse plannen, maar die waren blijkbaar te hoog gegrepen. Ook aan de periode bij Toekomst Menen, toen met Denis de Tand als T1, bewaar ik mooie herinneringen”, besluit Ringo Depaepe. (AV)

The post Ringo Depaepe traint voortaan keepers bij SV Rumbeke: “Horen bij de titelfavorieten in eerste provinciale” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

Barra Dentra sluit zomervakantie af met dj B1980, de drummer van Goose

Barra Dentra, de zomerbar op Howest Parking 4 op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan, sluit de zomer af met een knaller. De Kortrijkse drummer van de band Goose komt plaatjes draaien op zaterdagavond 31 augustus. Barra Dentra blijft nog tot 15 september open.
The post Barra Dentra sluit zomervakantie af met dj B1980, de drummer van

Lees meer »

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloembak in asbest: levensgevaarlijk, maar toch volop te koop, ondanks verbod

Er worden nog altijd producten verkocht met asbest erin. Nochtans is het al 25 jaar verboden om asbesthoudende producten te verkopen, omdat asbest kankerverwekkend is. En toch vind je makkelijk bloembakken, tuinzetels en zelfs hondenhokken in asbestcement te koop, zowel op tweedehandssites als in winkels. Er worden soms zelfs hoge prijzen voor betaald. De gezondheidsrisico’s krijg je er gratis bij.

Lees meer »

Jonathan Haeyaert (24) wordt lijsttrekker voor provincieraadsdistrict Brugge: “Mijn ambitie om twee zetels binnen te halen”

Op 13 oktober zijn er naast de gemeenteraadsverkiezingen ook verkiezingen voor een nieuwe provincieraad. Voor het provincieraadsdistrict Brugge wordt Jonathan Haeyaert de lijsttrekker. Het provinciaal bestuur koos op die manier unaniem voor een jonge kandidaat lijsttrekker, dit geheel in de lijn van de verjonging die nationaal voorzitter Tom Van Grieken de laatste jaren heeft uitgestippeld.
The post Jonathan Haeyaert

Lees meer »

Hoeveel kost terug naar school écht? Deze gezinnen maken de rekening: “Vóór 1 september heb ik al 486 euro uitgegeven, aan één kind”

Het rinkelen van de schoolbel luidt niet alleen het nieuwe schooljaar in, maar ook een van de duurste maanden van het jaar voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Uit een bevraging bij 4.000 Vlaamse families blijkt dat ze ruim een kwart méér aan hun kinderen uitgeven dan vijf jaar geleden. Twee gezinnen onthullen hoeveel ‘terug naar school’ hen echt kost. “Vóór

Lees meer »

KIJK. ‘Demure’-bedenker ziet inkomsten aan haar neus voorbijgaan nu slimmerik haar voor was met patent

‘Very demure, very mindful’ is momenteel dé uitspraak op sociale media. Het was Jools Lebron die het woord bedacht en viraal liet gaan. En ze had grootste plannen met haar eigen gecreëerde hype: Jools wou merchandise ontwerpen en er hopelijk een aardige duit aan verdienen. Eén probleempje: ze had niet tijdig een patent aangevraagd op ‘demure’ én iemand anders is

Lees meer »

LIVE VUELTA. Vansevenant en negen andere vluchters strijden op klim van eerste categorie voor de ritwinst, wat doen de favorieten?

Het peloton trekt naar het meest bergachtige deel van Galicië. De aankomstplaats ligt op 1.488 meter boven de zeespiegel in het skisation van Cabeza de Manzaneda, dat in de winter maar liefst 23 skipistes telt. Ondanks de rit slechts 137 kilometer kort is, telt het meer dan drieduizend hoogtemeters. In de laatste 15,4 kilometer moeten 723 hoogtemeters overwonnen worden. Verliest

Lees meer »

Samen+ Wielsbeke maakt lijst en slogan voor verkiezingen bekend: “Mooie mix van mensen met diverse achtergronden”

Samen+ maakt haar volledige lijst met kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Naast vele vertrouwde gezichten, zijn er ook zes nieuwkomers op de lijst te vinden. Met de slogan ‘Samen aan de slag’ wil de partij aangeven dat de rode draad van hun project samenwerking is.
The post Samen+ Wielsbeke maakt lijst en slogan voor verkiezingen bekend: “Mooie mix

Lees meer »