Rechter verwerpt zaak tegen Trump om achterhouden geheime documenten, aanklager gaat in beroep

Een Amerikaanse rechter heeft onverwacht de rechtszaak tegen oud-president Donald Trump over het achterhouden van geheime documenten verworpen. Volgens de door Trump benoemde rechter was de speciale aanklager in de zaak, Jack Smith, onrechtmatig benoemd. De aanklager gaat in beroep tegen de tegen de beslissing. 

Meer krantenkoppen in België

Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof tegen stikstofdecreet

De Boerenbond start een procedure bij het Grondwettelijk Hof tegen het stikstofdecreet. Dat decreet is in januari goedgekeurd door het Vlaams Parlement en gaat over maatregelen om de uitstoot van stikstof sterk te verminderen. Voor de goedkeuring zijn er meer dan twintigduizend bezwaren ingediend, zonder resultaat. Daarom is de juridische weg de enige oplossing, zegt voorzitter Lode Ceyssens.

Lees meer »

Zonder 134 miljoen euro dreigt nationale erfgoedramp: hoe het nooit meer goed lijkt te komen met het prachtige Thermae Palace in Oostende

Wijlen koning Leopold II draait zich voor de zoveelste keer om in zijn graf. Want alweer zit een volledige zomer er bijna op zonder dat één van zijn vroegere paradepaardjes – het Thermae Palace Hotel en de aanpalende Gaanderijen in Oostende – verlost is van storende stutpalen en afbrokkelend beton. Het roestige levensverhaal van één van de mooiste gebouwen in

Lees meer »

KdG in Antwerpen start eerste Vlaamse bacheloropleiding Medische Beeldvorming en Radiologie: “Op vraag van ziekenhuizen”

De Karel de Grote Hogeschool start in september als eerste Vlaamse hogeschool met een nieuwe bacheloropleiding Medische Beeldvorming en Radiologie. Afgestudeerden zullen artsen kunnen ondersteunen bij het maken van onder meer echografieën, CT- en MRI-scans en zullen ook bestralingen kunnen uitvoeren. "Vlaamse ziekenhuizen hebben er nu al 250 tot 300 extra nodig", klinkt het bij KdG.

Lees meer »

Kazou verplaatst kamp naar Kroatië na virusgolf in Spaanse kampplaats: “Ouders kunnen kiezen of ze akkoord gaan of willen annuleren”

Het Kazoukamp dat vanaf donderdag zou doorgaan in het Spaanse Platja d’Aro, wordt verplaatst naar Kroatië. Dat laat Lieselotte Vleminckx, woordvoerder van de jongerenorganisatie, weten aan VTM Nieuws. “De ouders van de ingeschreven tieners zijn op de hoogte gebracht en kunnen nu kiezen of ze daarmee akkoord gaan, of liever de vakantie annuleren.” De verplaatsing komt er nadat al voor

Lees meer »

Zwangere Guy wordt binnenkort papa: “Papa ZG for real”

Rapper Zwangere Guy, oftewel Gorik van Oudheusden, staat op het punt om vader te worden. Slechts enkele uren geleden sloot hij de Dance Hall op Pukkelpop af zonder enige hint te geven over zijn aanstaande vaderschap. Nu deelt hij echter het bijzondere nieuws in een interview met ‘De Morgen’ en via zijn Instagram.

Lees meer »