Populaire Amerikaanse kruidenmix verboden in Zuid-Korea door “verdovend” ingrediënt

Een erg populaire kruidenmix uit de Verenigde Staten staat op de lijst met verboden producten in Zuid-Korea en dat omdat een van de ingrediënten beschouwd wordt als een verdovend middel. Dat zorgt voor heel wat inbeslagnames op de luchthaven.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het is een valse discussie: je kan als kind of jongere maar goed leren als het ook fijn leven is op school”

“Op 1 september draait het voor ouders niet in de eerste plaats om abstracte algebra of PISA-scores, maar om de vraag of hun kind zich goed zal voelen in de klas”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Hij roept onderwijskoepels en -ministers op om in een aantal maatschappelijke kwesties – smartphone toelaten op school? – duidelijke keuzes te maken. “Dat geeft leerkrachten

Lees meer »

LIVE RENEWI TOUR. Vijf renners voorop, krijgen we straks koninklijke sprint tussen Philipsen, Merlier en Milan?

De Renewi Tour – een Belgisch-Nederlandse rittenkoers – start vandaag met een sterk deelnemersveld en met een toch wel lastige openingsetappe. In het 163,1 kilometer lange traject tussen Riemst en Bilzen zitten maar liefst acht hellingen zoals de Côte de Hallembaye, de Slingerberg en de Côte sur les Coteaux. Komt er afscheiding, of wordt het toch een sprint?

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »

Hoeveel kost terug naar school écht? Deze gezinnen maken de rekening: “Hoezo, onderwijs is gratis?”

Het rinkelen van de schoolbel luidt niet alleen het nieuwe schooljaar in, maar ook een van de duurste maanden van het jaar voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Uit een bevraging bij 4.000 Vlaamse families blijkt dat ze ruim een kwart méér aan hun kinderen uitgeven dan vijf jaar geleden. Twee gezinnen onthullen hoeveel ‘terug naar school’ hen echt kost. “Vóór

Lees meer »

Namibië wil honderden olifanten, zebra’s en nijlpaarden afschieten om bevolking van voedsel te voorzien

Het Zuid-Afrikaanse land Namibië wil ongeveer 700 wilde dieren afschieten om de bevolking te kunnen voeden. Dat heeft het ministerie van Omgeving laten weten. Ongeveer 300 zebra’s, 83 olifanten en 30 nijlpaarden staan op de lijst om af te schieten. De bevolking van Namibië lijdt honger door een periode van droogte die het zuiden van het continent al maandenlang teistert.

Lees meer »