Polen overweegt onderschepping Russische raketten in Oekraïens luchtruim

Polen neemt een Oekraïens voorstel in overweging om Russische raketten te onderscheppen die het Poolse luchtruim binnendringen of op weg zijn om Oekraïense steden aan te vallen. Dat heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radoslaw Sikorski, verklaard in de marge van de NAVO-top. 

Meer krantenkoppen in België

Wat hebben Trump en Kennedy gemeen behalve samenzweringstheorieën en verdenkingen van seksueel misbruik?

Je voelde ze van ver aankomen, de politieke romance tussen Donald Trump en Robert F. Kennedy. Waarbij de pijl van Cupido het uitzicht op een ministerpost is. Sommigen voorspellen zelfs dat Trump zijn running mate nog dumpt ten voordele van RFK. Maar wat hebben die twee in feite gemeen? Hun hang naar samenzweringstheorieën, ja. En een problematische omgang met vrouwen.

Lees meer »

Lier zoekt rijbuddy’s om kwetsbare jongeren te leren autorijden

De stad Lier zoekt rijbuddy’s, dat zijn mensen die kwetsbare jongeren willen helpen om te leren autorijden. Een rijbewijs is een belangrijke troef tijdens sollicitaties, maar voor de jongeren zijn gewone rijlessen vaak onbetaalbaar. Als rijbuddy krijg je een auto ter beschikking en hoef je alleen een korte opleiding te volgen.

Lees meer »

Niet-inwoners betalen voortaan dubbel voor gemeentezalen: “Zelf mensen uit Oostende boekten onze zalen”

Na kritiek van N-VA dat de goedkope gemeentezalen oneerlijke concurrentie vormen voor de privémarkt, heeft het gemeentebestuur de prijzen verhoogd. En gedifferentieerd, want niet-inwoners betalen voortaan het dubbele tarief. Met 1.000 euro voor een dag is het Dorpshuis de duurste zaal.
The post Niet-inwoners betalen voortaan dubbel voor gemeentezalen: “Zelf mensen uit Oostende boekten onze zalen” appeared first on

Lees meer »

Deltatunnel in Oudergem vanaf zaterdag opnieuw open

Vanaf zaterdag 24 augustus is de Deltatunnel aan het einde van de E411 in Oudergem, weer open. Deze zomer was de tunnel gesloten om het plafond te repareren en asbest te verwijderen. Die werken zijn grotendeels afgerond en dus kan de Deltatunnel weer open. ’s Nachts blijft de tunnel wel nog dicht tot eind december.

Lees meer »

Brugge wil hondenloopweides in elke deelgemeente

Op wereldhondendag keurde de Brugse gemeenteraad de aanleg van een hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan goed. Op de officiële bekrachtiging door de gemeenteraad heeft het stadsbestuur niet gewacht: de loopweide in Christus Koning is er al sinds begin juli.
The post Brugge wil hondenloopweides in elke deelgemeente appeared first on KW.be.

Lees meer »

Collectief ontslag voor honderdtal Belgische pakjesbezorgers van onderaannemer Amazon: “Geen sociaal overleg, er was alleen een berichtje op WhatsApp”

Een honderdtal pakjesbezorgers van KM Group, een bedrijf in Flémalle dat als onderaannemer werkt voor het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon, is eind juli collectief ontslagen. Dat zeggen de vakbonden woensdag. De pakjesbezorgers krijgen sindsdien geen loon en wachten nog altijd op hun C4. Voorlopig komen ze dus niet in aanmerking voor ontslagvergoedingen of werkloosheidsuitkeringen.

Lees meer »

Optredens Zotte Maandag doen denken aan de topjaren met Eddy Wally, Werviks Marktplein loopt helemaal vol voor ‘Linda ut Wervik’

Het Sint-Maartensplein in Wervik liep op Zotte Maandag bomvol voor de optredens tijdens de vijfdaagse zomerkermis. Het deed bij velen denken aan de absolute topjaren met de komst van Eddy Wally zaliger. The Voice of Europe zorgde er in 1995, 2001 en later ook nog in 2008 voor dat er enorm veel volk van de partij was.
The post

Lees meer »

KVDO bekert voort na zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Ganshoren

In de vijfde ronde van de Beker van België boekte KVDO, de samenwerking tussen KSV Diksmuide en het failliete KV Oostende, een nieuw succes. FC Ganshoren uit Tweede Amateur ging voor de bijl na strafschoppen. Nu wacht een duel tegen een profclub.
The post KVDO bekert voort na zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Ganshoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op de dag dat hij stierf, vroeg hij om ‘een hele dikke spuit’”: assistent injecteerde Matthew Perry dagelijks met ketamine

Voor zover het publiek wist was ‘Friends’-ster Matthew Perry op het moment van zijn dood al 19 maanden nuchter en clean. Maar nu blijkt dat de laatste maanden van de acteur gedomineerd werden door een verwoestende zoektocht naar drugs. Hij werd daarbij ‘geholpen’ door zijn inwonende assistent, Kenneth Iwamasa. Die trok niet aan de alarmbel, maar zette doodleuk zelf injecties

Lees meer »

Alarmniveau bij Duitse NAVO-luchtmachtbasis weer verlaagd

Het alarmniveau op een grote Duitse luchtmachtbasis van de NAVO in Geilenkirchen, in de westelijke Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is weer verlaagd. Donderdag werden extra beveiligingsmaatregelen genomen omdat er informatie was binnengekomen over een mogelijke dreiging.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Elf leiders – met Vansevenant – boven op klim van eerste categorie, Van Aert: “Verwacht er niet te veel van”

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »

Janos Braem (Groen) slaakt alarmkreet: “Steeds meer daklozen in Brugge”

Gemeenteraadslid Janos Braem (Groen) slaat alarm over de groeiende dakloosheid in Brugge en de ontoereikende capaciteit van de nachtopvang. Ondanks inspanningen om niemand op straat te laten slapen, blijkt de vraag naar opvangbedden de huidige capaciteit te overstijgen. De politicus roept de stad op om dringend te investeren in de uitbreiding van de nachtopvang en alternatieve locaties te zoeken om

Lees meer »

Brand in garage van groot appartementsgebouw: tiental bewoners geëvacueerd uit gebouw, één persoon naar ziekenhuis

Vrijdagmiddag is in Oostende brand uitgebroken in de garage van een appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg in Oostende. Een tiental mensen werd geëvacueerd uit het gebouw, één van hen moest naar het ziekenhuis. De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle.
The post Brand in garage van groot appartementsgebouw: tiental bewoners geëvacueerd uit gebouw, één persoon naar ziekenhuis appeared

Lees meer »

Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen afgesloten door instortingsgevaar

De Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen is volledig afgesloten nadat bij renovatiewerken in een appartementsgebouw een keldermuur is ingestort. De brandweer besliste na eerste vaststellingen dat de kans op instorting te groot is, waardoor de 2 aanpalende panden zijn ontruimd. Voor 4 bewoners wordt elders onderdak gezocht.

Lees meer »