Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

 

Meer krantenkoppen in België

“Stop met denken dat we idioten zijn”: tenniswereld ontploft nadat nummer één Sinner positief test op doping, maar geen schorsing krijgt

Jannik Sinner (23), het nummer één van de wereld, heeft in maart twee positieve dopingtesten afgelegd. De Italiaan krijgt echter geen schorsing omdat hij de steroïde clostebol onbedoeld in zijn lichaam had gekregen door een behandeling van zijn kinesist. Iets wat enkele collega-tennissers niet kunnen begrijpen. Twee maten en twee gewichten, zo oordelen ze. “Jouw prestaties verbeterden wel degelijk. Dus

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept Europese bondgenoten op tot “doorslaggevende actie” na grootschalige Russische aanval

Rusland neemt sinds vanochtend Oekraïne onder vuur met raketten en drones. Het zou gaan om de zwaarste luchtaanvallen sinds Rusland Oekraïne binnenviel in februari 2022. Volgens de officiële luchtalarmapp zijn ontploffingen gemeld rond de hoofdstad Kiev en in de regio’s Zjytomyr, Chmelnytsky, Ternopil en Lviv. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in de schijnwerpers

Met de zomervakantie bijna achter de rug, staat Oostende klaar om vanaf september haar bruisende vrijetijdsaanbod te vieren. Met de vernieuwde campagne ‘Een Zee aan Vrije Tijd’ wil de stad de vele verenigingen het hele jaar door in de spotlights zetten en ondersteunen met een uitgebreid vormingsaanbod.
The post Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in

Lees meer »

“Is dit een grap?”: De Bruyne door Premier League-spelers niet in elftal van het jaar gezet, maar hij wordt niet het meest gemist

Sterren spotten gisterenavond in Manchester, waar de jaarlijkse PFA Awards van de Premier League uitgereikt werden. Phil Foden ging met de hoofdprijs lopen – hij werd door z’n collega-voetballers verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Kevin De Bruyne ontbrak op de rode loper én in het elftal van het jaar. Maar daar werd een andere speler méér gemist…

Lees meer »

“Ouders hebben wel wat centen over voor een mooie drinkbus of gepimpte brooddoos”: stormloop op schoolspullen Camille, maar zijn ze ook duurder?

Popprinses Camille ruilt dit schooljaar la vie en rose in voor een collectie in zacht hemelsblauw en dat zullen jonge ouders geweten hebben. Of boterhammen uit een brooddoos met de foto van Camille in haar nieuwste prinsessenjurk beter smaken, zullen we nooit weten, maar we gingen wel na of je je blauw betaalt aan de nieuwe back to school-collectie van

Lees meer »

Hij verstopte bewijsmateriaal, maar assistent Matthew Perry bekent schuld: “De dag voor zijn dood spoot ik 3 keer ketamine in”

Voor zover het publiek wist was ‘Friends’-ster Matthew Perry op het moment van zijn dood al 19 maanden nuchter en clean. Maar nu blijkt dat de laatste maanden van de acteur gedomineerd werden door een verwoestende zoektocht naar drugs. Hij werd daarbij ‘geholpen’ door zijn inwonende assistent, Kenneth Iwamasa. Die trok niet aan de alarmbel, maar zette doodleuk zelf injecties

Lees meer »

Peter en Tinneke startten bedrijfje om wespen te verdelgen, maar net nu vliegen er amper rond: “In het begin dacht ik: dit wordt een fiasco”

Jawel, er bestaan nog mensen die graag véél wespen hebben: Peter en Tinneke gingen dit jaar van start met een bedrijfje dat de gevleugelde beestjes bestrijdt, maar net nu zijn er amper wespen die uw terrasbezoek of barbecue met vrienden verstoren. “We hopen nu op een zachte winter en droge lente: dan komen die beestjes volgend jaar vanzelf terug.”

Lees meer »

Huis De Witte als decor van Kunstzomer

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn zestiende editie. Tussen 31 augustus en 29 september kan je proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars in verschillende steden en gemeenten in de streek. In Dadizele is dat in Huis De Witte.
The post Huis De Witte als decor van Kunstzomer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man doodgeschoten in café vlak bij gemeentehuis Koekelberg

In Koekelberg is gisteravond een man doodgeschoten. Rond 22 uur waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze geweerschoten hadden gehoord in de omgeving van Café Chez Ova, vlak bij het gemeentehuis van Koekelberg. De politie van de zone West bevestigt dat een man om het leven is gekomen, maar de precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk.

Lees meer »