Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

 

Meer krantenkoppen in België

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

“Het mysterie van de zwarte weduwe wordt ontrafeld”: Vicky Borrey lanceert psychologische thriller ‘Zwarte weduwe’

Eind vorig jaar lanceerde Vicky Borrey haar debuutroman ‘Liefde in rood-wit-blauw’. Nu lanceert de Oostkampse al haar tweede roman. ‘Zwarte weduwe’ is een psychologische thriller die het verhaal vertelt van Julia, een succesvolle zakenvrouw die weinig geluk kent in de liefde. “Het perfecte verhaal voor de liefhebbers van spanning en romantiek”, aldus de auteur die in het dagelijkse leven leerkracht

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

“Honden etende immigranten” tegen “laat ons kiezen voor de toekomst”: zo verliep pittige debat tussen Trump en Harris

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Sportcenter Get Fit in Waregem bestaat tien jaar: “Geen traditionele fitness met een fabrieksgevoel”

In het Waregem Sport Center in de Bergstraat kun je niet naast Get Fit om. In de imposante inkomhal vind je links de mooie fitnessruimte die veel ruimte biedt aan sportievelingen die hun conditie willen verbeteren en/of op peil houden. Zaakvoerders Aaron en moeder Judith zijn trots op hun zaak die in combinatie met de zusterclub in Nazareth inmiddels tien

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »