NMBS moet bijna 11.000 dagen aan overuren uitbetalen: “Bijna 90 procent van het historisch saldo is weggewerkt”

Bij spoorwegmaatschappij NMBS zijn de voorbije jaren tienduizenden compensatiedagen voor overuren weggewerkt, maar nog bijna 11.000 dergelijke dagen zullen worden uitbetaald aan werknemers. Dat werd vernomen bij HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

Schoonmoeder niet welkom, foto’s verkocht aan Hello! en jenever uit rekken: hoe huwelijk prinses Märtha Louise Noorwegen koppijn bezorgt

De Noorse prinses Märtha Louise trouwt met de Amerikaanse spirituele gids Durek Verrett. Maar ondanks het huwelijksgeluk wil de storm rond het koppel maar niet gaan liggen. En dat hebben ze vooral aan zichzelf te danken. Van een verbannen schoonmoeder over verboden jenever tot koning Harald die strategisch camera’s zal ontwijken, wat bedaart nu juist de gemoederen in Noorwegen?

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »