LIVE WORLD MATCHPLAY DARTS. Van den Bergh uitstekend bezig tegen Clayton, Belg op weg naar kwartfinales

Op de World Matchplay in Blackpool start vandaag de tweede ronde. Ook Dimitri Van den Bergh, die zondag nog een ninedarter gooide, komt in actie. Trekt ‘Dancing Dimi’ de goede lijn door tegen Jonny Clayton? 

Meer krantenkoppen in België

Claude Croes gaat weer voluit voor de burgemeesterssjerp: “Iedereen moet zich thuis voelen in Deerlijk”

Voor een talrijk opgekomen publiek stelde CD&V Deerlijk de voltallige lijst met kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. De partij van huidig burgemeester Claude Croes trekt met de slogan Thuis in Deerlijk naar de kiezer. “Omdat CD&V Deerlijk wil dat iedere inwoner zich thuis voelt in Deerlijk”, klinkt het.
The post Claude Croes gaat weer voluit voor de burgemeesterssjerp:

Lees meer »

N-VA Kortrijk maakt lijst bekend door met schoolbus aan te komen aan de Broeltorens: “Na twaalf jaar van liberale burgemeesters is het tijd voor een N-VA-burgemeester!”

We zitten in het hoogseizoen van de bekendmakingen van de lijsten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. N-VA Kortrijk leek dat ook te weten en besloot om wel heel origineel uit de hoek te komen. Alle kandidaten landden met een gele schoolbus aan de Broelkaai en werden een voor een voorgesteld door lijsttrekker Axel Ronse. “Deze 41 mensen zijn het belangrijkste onderdeel

Lees meer »

“Het is een valse discussie: je kan als kind of jongere maar goed leren als het ook fijn leven is op school”

“Op 1 september draait het voor ouders niet in de eerste plaats om abstracte algebra of PISA-scores, maar om de vraag of hun kind zich goed zal voelen in de klas”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Hij roept onderwijskoepels en -ministers op om in een aantal maatschappelijke kwesties – smartphone toelaten op school? – duidelijke keuzes te maken. “Dat geeft leerkrachten

Lees meer »

TreinTramBus waarschuwt voor hinder in heel Vlaanderen door nieuwe snelle trein van Brussel naar Amsterdam

Reizigersorganisatie TreinTramBus en enkele burgemeesters waarschuwen NMBS-CEO Sophie Dutordoir voor de zware impact van een nieuwe snelle trein naar Amsterdam. Er zou hinder zijn in heel Vlaanderen. De lijn tussen Antwerpen en Brussel wordt het hardst getroffen. Ondertekenaar Koen Kennis, Antwerps N-VA-schepen van Mobiliteit, reageert aan Belga: “De NMBS moet rekening houden met de belangrijkste economische kern van dit land.”

Lees meer »

Schoonmoeder niet welkom, foto’s verkocht aan Hello! en jenever uit rekken: hoe huwelijk prinses Märtha Louise Noorwegen koppijn bezorgt

De Noorse prinses Märtha Louise trouwt met de Amerikaanse spirituele gids Durek Verrett. Maar ondanks het huwelijksgeluk wil de storm rond het koppel maar niet gaan liggen. En dat hebben ze vooral aan zichzelf te danken. Van een verbannen schoonmoeder over verboden jenever tot koning Harald die strategisch camera’s zal ontwijken, wat bedaart nu juist de gemoederen in Noorwegen?

Lees meer »

13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers

De dertiende editie van Trax lokte zaterdag 9.450 bezoekers. Zij genoten van optredens van onder andere Vive La Fête, Berre en Blain, de band van Christophe die dit jaar The Voice won.
The post 13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roemeens restaurant Sura Dacilor viert eerste verjaardag

Vorige week zondag vierde Roemeens restaurant Sura Dacilor, dat in het pand van voormalig restaurant D’Halve Maene huist, zijn eerste verjaardag. “Ondertussen mogen we dit onze tweede thuis noemen”, vertelt Iulia Duma. “We wilden onze Roemeense en Belgische gasten bedanken en deden dat met een feestelijke maaltijd. De komende maanden willen we de kwaliteit van
The post Roemeens restaurant

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Sportweekend De Lovie op 7 en 8 september: “Trailrun en mountainbiken”

In Kasteelpark De Lovie is men in volle voorbereiding voor wat het sportiefste weekend van het jaar mag genoemd worden. Het tweede weekend van september is ondertussen een vaste waarde op de kalender van wieler- of mountainbikeclubs. Ook de trailrunners kunnen op zaterdag opnieuw hun hartje ophalen in en rond het kasteelpark.
The post Sportweekend De Lovie op 7

Lees meer »

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »