Links Frankrijk dreigt nu al uit elkaar te vallen: ruzie over premierskandidaat

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »

Rechter beveelt om X “over het hele Braziliaanse grondgebied” te blokkeren

Een rechter van het Braziliaanse hooggerechtshof heeft bevolen om het socialemediaplatform X "over het hele Braziliaanse grondgebied" te blokkeren. Dat heeft een bron bij het hooggerechtshof gemeld aan het persagentschap AFP. Eerder deze week had een rechter bevolen dat X een wettelijke vertegenwoordiger in Brazilië moest aanduiden, maar dat werd door X-baas Elon Musk genegeerd.

Lees meer »

Willem Roelens (83) overleden: bekend als ondernemer, maar toch vooral voor wurging van aangereden fietsster

De Ieperse ondernemer Willem Roelens (83) is overleden. De man richtte destijds het bekende betonbedrijf Roelens op, maar zal toch vooral herinnerd worden voor andere feiten… In 1989 werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij samen met zijn zoon een vrouw doodde. Ze wurgden een fietsster die ze kort daarvoor hadden aangereden.
The post Willem Roelens (83)

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Voor het eerst gidsen Duitse jongeren op grootste begraafplaats van de oude vijand in Zonnebeke: “Een sterke boodschap”

Britse en Duitse jongeren gidsen voor het eerst zij aan zij op de plek waar leeftijdsgenoten elkaar in grote getale hebben gedood in de Westhoek. “Uniek”, stelt historicus en educatief coördinator Roel Timperman. “We hopen dit in de toekomst te herhalen.”
The post Voor het eerst gidsen Duitse jongeren op grootste begraafplaats van de oude vijand in Zonnebeke: “Een

Lees meer »