KIJK. “Dit is ongelooflijk!”: Kylian Mbappé doet Real-fans meteen in katzwijm vallen met speech in prima Spaans

Real Madrid is een Galactico rijker. Kylian Mbappé (25) heeft zijn contract voor 5 seizoenen getekend en werd zonet voorgesteld in een uitzinnig Estadio Santiago Bernabéu. De Madrileense tempel was helemaal uitverkocht en alle toeters en bellen waren aanwezig. De Franse spits zelf imponeerde dan weer met een speech in prima Spaans. 

Meer krantenkoppen in België

Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers

Met 9.000 bezoekers op zaterdag en 3.500 bezoekers op vrijdag blijft Highlight Festival al zes edities op rij groeien. Medeorganisator Lennert Vintevogel is dan ook een tevreden man, ook over de keuze om geen waarborg te vragen voor herbruikbare bekers. “We doen dat omwille van de trakteercultuur in de Westhoek”, zegt Lennert.
The post Zesde editie Highlight Festival klokt

Lees meer »

Duitsland wil grenscontroles invoeren aan alle grenzen in strijd tegen illegale migratie en terreur

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft opdracht gegeven om aan alle landsgrenzen de paspoortcontroles te hervatten. De regering wil zo het aantal mensen dat zonder visum het land binnenkomt sterk terugdringen, leggen regeringsbronnen uit aan het persbureau DPA. Nog volgens die bronnen heeft Faeser de Europese Commissie op de hoogte gebracht.

Lees meer »

Oldtimers tekenen present in Ruiselede

De Oldtimer Vrienden Ruiselede (OVR) bliezen op zondag 8 september verzamelen bij autobedrijf Van Loocke in de Aalsterstraat.
The post Oldtimers tekenen present in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen

TEAM8710 maakte haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wielsbeke bekend. Zoals reeds aangekondigd trekt gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere (46) de lijst. Schepenen Daisy Haydon, Ine Callens en Filiep De Vos zorgen voor de nodige bestuurservaring.
The post “Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

Wouter Vandeginste (51) uit Torhout met verdedigingshond geselecteerd voor BK: “Ik hoop op een podiumplaats”

Wouter Vandeginste (51) van de gelijknamige garage op de hoek van de Oostendestraat en de Noordlaan, heeft een hobby die zowat al zijn vrije tijd inpalmt. Hij neemt op hoog niveau deel aan ringwedstrijden voor verdedigingshonden en werd zopas al voor de dertiende keer geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap, wat een uitzonderlijke prestatie is.
The post Wouter Vandeginste (51)

Lees meer »

Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen”

Cabaretier Peter Detavernier bouwde zijn elfde theatershow ‘Hoop’ rond de oorlogsdagboeken van zijn vader Roger. Die werd in 1943 als 19-jarige met twee vrienden verplicht te gaan werken in nazi-Duitsland. “Dit wordt mijn meest persoonlijke theatervoorstelling ooit”, zegt de Wingense theatermaker.
The post Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen” appeared first

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »