Kagame volgt zichzelf opnieuw op als president van Rwanda, wint verkiezingen met “meer dan 99 procent”

Huidig president Paul Kagame volgt zichzelf opnieuw op als president van Rwanda. Hij heeft de verkiezingen zoals verwacht met een monsterscore gewonnen. Met net geen 80 procent van de stemmen geteld, blijkt dat 99,15 procent van de stemgerechtigden voor hem gestemd heeft. Kagame is al 30 jaar aan de macht en heeft de wet laten veranderen om herkozen te kunnen worden. 

Meer krantenkoppen in België

De Spaanse macho is niet meer: één jaar na de kus van Luis Rubiales op de mond van Jenni Hermoso

Lang is geopperd dat het voetbal als eigenzinnige microkosmos buiten de samenleving stond. De ‘affaire-Rubiales’ heeft het tegendeel bewezen. Toen de ex-Spaanse bondsvoorzitter een spelersvrouw zonder toestemming een kus op de mond gaf, toonde een verontwaardigd Spanje dat de klassieke macho-cultuur in het land definitief verleden tijd is. Luis Rubiales (46): Back to the Future.

Lees meer »

Vrijwilligers failliete W-festival zetten activiteiten op poten voor bezoekers: “Een symbolische opgestoken middelvinger naar het bestuur”

Na het faillissement van het bedrijf dat W-Festival organiseerde in Oostende bleven niet enkel bezoekers maar ook vrijwilligers verweesd achter. Een zevental mensen hebben de voorbije dagen de koppen bijeen gestoken en enkele activiteiten op poten gezet als alternatief voor bezoekers die alsnog langskomen in de badstad. “We komen samen voor een brunch op het Klein Strand, zie het als

Lees meer »

Vlaams Belang Izegem stelt top 5 én lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen voor

In het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Kachtem werden de eerste vijf kandidaten voor de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen samen met de lijstduwer voorgesteld. “We krijgen de hulp van de huidige meerderheid bij het campagnevoeren”, klonk het strijdvaardig.
The post Vlaams Belang Izegem stelt top 5 én lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heemkring Ruysselede eert Poolse bevrijders tijdens tentoonstelling met uniek bronnenmateriaal en naslagwerken

Naast een uitgebreid bevrijdingsfeest op 7 september en de onthulling van een nieuw vredesmonument – in samenwerking met het gemeentebestuur en NSB Ruiselede – brengt heemkring ‘Oud Ruysselede’ de boeiende tentoonstelling ‘Onze Poolse bevrijders’ van 1 tot 8 september. Het initiatief staat stil bij de moed en de opoffering van de Poolse soldaten, die een cruciale rol speelden in de

Lees meer »

Nieuwpoort in de ban van driedaagse Sint-Bernardusfeesten: “Traditie gekoppeld aan veel sfeer”

De 54ste editie van de Sint-Bernardusfeesten vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus 2024. Stad Nieuwpoort heeft opnieuw heel wat in petto. Verder waagt Promovis vzw zich opnieuw aan een recordpoging visbakken en is er de traditionele Sint-Bernardshondenwandeling op zondag.
The post Nieuwpoort in de ban van driedaagse Sint-Bernardusfeesten: “Traditie gekoppeld aan veel sfeer” appeared

Lees meer »

Opendeurdag bij de Brugse brandweer

Op zaterdag 31 augustus van 13.30 tot 17.30 uur organiseert de vriendenkring van de brandweer een opendeurdag in de brandweerpost aan de Herdersbrug in de Pathoekeweg in Brugge.
The post Opendeurdag bij de Brugse brandweer appeared first on KW.be.

Lees meer »