Jolan Brissinck (Zwaantjes Roller Club) op EK skeeleren

Tot en met donderdag 25 juli, met de afsluitende marathon in Oostende, heeft in Zandvoorde het EK skeeleren plaats. Jolan Brissinck (20) rijdt er voor ZRC een thuiswedstrijd. “Mijn doelstelling is het Belgische team zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat we met onze kopmannen op bepaalde afstanden Europees kampioen kunnen worden.”

Eerste EK als senior

Samen met Lyssa Vansteenkiste (junior), Indra Médard, Brecht Lippens en de zussen Fran en Stien Vanhoutte is Jolan Brissinck op het EK actief. Hij is opgegroeid in Zandvoorde en er samen met zijn tweelingbroer Milan in het skeeleren gerold. “Jammer genoeg is hij niet geselecteerd, maar dat komt nog wel. Dit is als senior mijn eerste EK. Ik heb eerder in de categorie Jeugd en Junior al kampioenschappen meegedaan. In de Jeugd verliep het wat moeizamer omwille van mijn kleine gestalte. Als junior ging het vlotter en mochten mijn broer en ik voor de eerste keer een WK doen.” Individueel heeft Jolan, die een bachelor elektromechanica volgt in Vives Brugge, op een WK een plaats bij de eerste tien in de puntenkoers op zijn palmares. Met de ploeg in de aflossing is dat een stek bij de eerste vijf. Nu is er het EK, als het ware in zijn achtertuin. “Dit brengt toch enige stress met zich mee”, vindt hij. “Omdat er familie en vrienden aanwezig zijn. Mijn eerste EK was overigens al in Zandvoorde, in 2018. Ik weet dus een beetje hoe het aanvoelt. Het blijft sowieso iets speciaals.”

Goed en ervaren team

Jolan skeelert van jongs af het langere werk. Op het EK gaat hij voor die afstanden. “In het sprinten kom ik er niet echt aan te pas. Ik train enkel op die lange afstand en ben er veel beter in.” Ons land heeft op het EK alvast een goed en ervaren team. Jolan is na Bart Swings, Jasson Suttels en Indra Médard de vierde man. “Ik zal de afvalling op de weg doen, alsook in de marathon, zij het dan als derde man in functie van het team. De lange afstandsploeg heeft duidelijk ambitie om het goud te grijpen en ze hebben daar ook de renners voor.” (ACR)

The post Jolan Brissinck (Zwaantjes Roller Club) op EK skeeleren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

15-jarige verdachte gearresteerd na dodelijke mesaanval in Duitse Solingen: politie sluit terroristisch motief niet uit

De grootschalige klopjacht in de West-Duitse stad Solingen heeft geleid tot de arrestatie van een 15-jarige verdachte. Dat bevestigt de politie. Bij een mesaanval tijdens de viering van de 650ste verjaardag van de stad vielen gisterenavond drie doden en acht gewonden. Volgens de politie zijn de dodelijke slachtoffers twee mannen van 67 en 57 jaar en een vrouw van 56

Lees meer »

Team Oudlandpolder wint derde strobalenrun

Nieuwmunster, deelgemeente van Zuienkerke, pakte tijdens zijn jaarlijkse Bartholomeusfeesten opnieuw uit met het BK strobalenrun.
The post Team Oudlandpolder wint derde strobalenrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Obama suggereert dat Trump een klein pietje heeft. Iedereen kan zich inbeelden hoe Trump daarop reageert”

Wat een vreemd feest is die Democratische conventie in Chicago toch. Uiteraard gaan alle stemmen naar presidentskandidate Kamala Harris, dat was een paar weken geleden al duidelijk. Spannend was het dus niet. Wel interessant om te zien hoe de Democraten zichzelf in de markt zetten. Als een vrolijke bende, met rapper Lil Jon als grootste aandachtstrekker. Totaal anders dan de

Lees meer »

Arne Dierckens grijpt kans in twee thuiskoersen

Na z’n zevende plek in de Omloop van de Grensstreek wachten Arne Dierckens (28) twee opdrachten in eigen dorp. Maandag de koers voor elites zonder contract en beloften, volgende donderdag de profkermiskoers. “Ik vermoed dat ik maandag met meer ambitie aan de start mag komen dan volgende week donderdag.”
The post Arne Dierckens grijpt kans in twee thuiskoersen appeared

Lees meer »