Jasper Philipsen sprint naar 3e ritwinst in Ronde van Frankrijk

De Belg Jasper Philipsen heeft na een massasprint de 16e etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Lees en bekijk het volledige verslag van de etappe bij Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Romain Maes (88), die 62 jaar koster was op de Sint-Tilloparochie, overleden

Woensdagmorgen 21 augustus is Romain Maes overleden in WZC De Plataan waar hij verbleef. De man was maar liefst 62 jaar koster op de Sint-Tilloparochie en was ook het levend geheugen van de kerkgemeenschap. Van Romain wordt dinsdag 27 augustus om 10 uur afscheid genomen in zijn Sint-Tillokerk.
The post Romain Maes (88), die 62 jaar koster was op

Lees meer »

Vrouw (62) uit Nederlandse Terneuzen belandt met driewieler in vaartje in Schore

Een 62-jarige vrouw uit het Nederlandse Terneuzen is deze middag op vakantie met haar man met haar driewieler in het water geraakt in Schore bij Middelkerke. Er snelden duikers van de brandweer toe maar de vrouw kon door een buurtbewoner met een ladder uit het water worden gehaald. “Ze is gelukkig helemaal oké”, zegt haar Nederlandse echtgenoot.
The post

Lees meer »

Onafhankelijke kandidaat Robert F. Kennedy Junior schort zijn presidentscampagne op en geeft zijn steun aan Donald Trump

De onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Junior zal niet langer deelnemen aan de race naar het Witte Huis en geeft zijn endorsement aan de Republikein Donald Trump. Dat heeft Kennedy laten weten tijdens een persconferentie. Kennedy zal dus niet langer als onafhankelijke kandidaat campagne voeren, maar laat zijn naam wel op het stembiljet staan. Trump heeft Kennedy ondertussen al bedankt

Lees meer »

Jonge Nederlandse drugskoerier riskeert 8,5 jaar cel nadat hij politievoertuig ramt langs E17 in Kortrijk: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde maandag 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen.
The post Jonge Nederlandse drugskoerier riskeert 8,5 jaar cel

Lees meer »

“De ontgoocheling droop van z’n gezicht”: het wrede moment waarop Van Aert ontdekt dat hij tweede is

Topsport kan soms gruwelijk hard zijn. Na de prangende sprint in de Vuelta was het in spanning afwachten voor Wout van Aert. Eerste? Of toch tweede? Wanneer het verdict viel, volgde een diepe zucht. En een stevige vloek. Ondertussen hoorde hij zijn boosdoener enkele meters verder luid juichen. “De ontgoocheling droop van Wouts gezicht”, vertelt onze man ter plekke.

Lees meer »

Gewonde bij schietpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is maandagavond een gewonde gevallen bij een schietpartij. Dat meldt Sudinfo en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Noord. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

Lees meer »